Diyarbakır önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor

Diyarbakır önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor
"Türkiye'de kadınların adalete erişiminin desteklenmesi" projesi kapsamında Ordu, Muğla ve Nevşehir illerinde gerçekleştirilen çok paydaşlı toplantıların ardından dördüncü ve son toplantı bugün Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

HABER - MAHSUM RENÇBER

TİGRİS HABER - Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin "Batı Balkanlar ve Türkiye için Yatay Destek Programı 2019-2022" başlıklı ortak programı çerçevesinde yürütülen "Türkiye'de kadınların adalete erişiminin desteklenmesi" projesi kapsamında Ordu, Muğla ve Nevşehir illerinde gerçekleştirilen çok paydaşlı toplantıların ardından dördüncü ve son toplantı bugün Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

Kadınların adalete eşit erişiminin önündeki zorlukların ve ilgili çözüm önerilerinin ele alınacağı dördüncü çok paydaşlı toplantı, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin “Türkiye’de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” ortak projesinin bir parçası olarak gerçekleşiyor.

Toplantıya konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı, Av. Sibel Suiçmez, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Ankara Program Ofisi Başkan Vekili Pınar Başpınar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim Üyesi Dr.Asuman Aytekin İnceoğlu da katılacak.

Erişimde karşılaşılan temel sorun ne?

Toplantı, kadınların adalete erişiminde karşılaştıkları temel sorunları belirlemeyi, kurumlar arası diyaloğu güçlendirmeyi ve kadınların adalete erişimini desteklemek için yerel ve sürdürülebilir ağlar oluşturmayı amaçlıyor. Toplantı ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların mevcut hukuk yollarına ve hizmetlere erişim ihtiyaçlarını dikkate alan ve bunlara cevap veren uygulamalar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Toplantıda konuşmacı olarak kimler var;

Toplantı, Türkiye Barolar Birliği, yerel barolar ve adli yardım merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, şiddet önleme merkezleri, kadın sığınma evleri, mağdur destek birimleri, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışan uzmanları bir araya getirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.