Diyarbakır Ortadoğu Koleji Anaokulu öğrencilerinden fidan dikimi etkinliği

Diyarbakır Ortadoğu Koleji Anaokulu öğrencilerinden fidan dikimi etkinliği
Diyarbakır Ortadoğu Koleji Anaokulu minikleri, gelenekselleştirdikleri fidan dikimi etkinliği ile doğanın korunmasına katkı sağladı.

Diyarbakır Ortadoğu Koleji Anaokulu her yıl geleneksel olarak yaptığı Fidan Dikim Şenliği etkinliğini 2019/2020 eğitim ve öğretim yılında da minik öğrencileri, öğretmenleri, velileri, okul idaresi ve TEMA Vakfı iş birliği ile gerçekleştirdi.

 Ortadoğu Koleji Anaokulu müdiresi Meral Kaya, etkinlik açılış konuşmasını yaptı. Ardından Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zaman da TEMA Vakfı Sur İlçe Sorumlusu Prof. Dr. Sait Erdoğan bir sunum yaptı. Sunumun ardından minikler ağaç ve orman sevgisini anlatan gösterileri izledi. Proje kapsamında gerçekleştirilen, milyonlarca ağacın yok olması, orman yangınları, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekildi.

c-002.jpeg

 Geleceğe daha yaşanılabilir bir dünya bırakma mücadelesinde bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarının belirtildiği etkinlikte, kuraklık ve çölleşme tehlikesine dikkat çekildi. Etkinlikte çevre bilinci, ağaç ve orman sevgisi ve fidan dikiminin önemine vurgu yapıldı. Proje ile yeşil dokunun korunmasına katkıda bulunma, doğa sevgisini aşılama ve farkındalık oluşturma hedefleri vurgulandı.

cccc.jpeg

Ortadoğu Koleji Ailesi olarak katılım sağlayan, TEMA Vakfı Sur İlçe Sorumlusu Prof. Dr. Sait Erdoğan'a, Kayapınar İlçe Sorumlusu Nujen Balta'ya velilere desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

ccccc.jpegccc-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.