Diyarbakır OSB'de elektrik ve doğalgaz krizi

Diyarbakır OSB'de elektrik ve doğalgaz krizi
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, bugün sabah saatlerinde sanayicilere gönderdiği iki ayrı mesajla, elektrik ve doğal gaz borçlarının ödenmesi konusunda, Cuma günü saat 17.00'a kadar zaman tanıdı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Yaklaşık 360 firmanın faal olarak üretim yaptığı ve 20 bin kişinin istihdam edildiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik ve doğalgaz krizi yaşanıyor. Bugün sabah saatlerinde OSB Müdürlüğü'nden sanayicilere 2 ayrı mesaj gönderildi. Elektrik borçlarıyla ilgili sanayicilere gönderilen ilk mesajda, "Sanayicilerimizin Dikkatine; Elektrik fatura borcu bulunan ve ödeme yapmayan sanayicilerimizin elektriği 17.05.2024 (Cuma günü) saat 17:00 itibariyle hiçbir gerekçe gözetmeksizin otomatik olarak kesilecektir" denildi.

Doğalgaz borcu ile ilgili sanayicilere gönderilen mesajda ise, "Sanayicilerimizin Dikkatine; Doğalgaz fatura borcu bulunan ve ödeme yapmayan sanayicilerimizin doğalgazı 17.05.2024 (Cuma günü) saat 17:00 itibariyle hiçbir gerekçe gözetmeksizin otomatik olarak kesilecektir" ifadeleri yeraldı.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı firmaların uzun yıllardan beri kullandıkları elektrik faturasını ödemedikleri bu nedenle toplam borcun arttığı belirtildi. Aynı şekilde doğalgaz kullanan bazı firmaların da borçlarını ödemediği belirtiliyor. OSB'deki elektrik faturası ödemeyen kaç firma olduğu belirtilmezken, doğalgaz ve elektrik borçlarının yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu öğrenildi.

Dicle Elektrik firması, daha önce de elektrik borcunu ödemeyen Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin elektriklerini kesmiş, Mardin Valisi ve bazı bürokatların devreye girmesinin ardından elektrikleri yeniden vermişti. Cuma günü borçlarını ödemeyen firmalarının elektriklerinin kesilmesi halinde ise çok sayıda işçinin durumunun ne olacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.