Diyarbakır sağlık camiasında neler oluyor?

Diyarbakır sağlık camiasında neler oluyor?
Diyarbakır’da kamu hastanelerinde görevli 26 hekim, HEKİMSEN’e başvurarak, geçici görevlendirme baskısına karşı Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Sait BAYRAM’ın haberi

TİGRİS HABER - Geçici görevlendirmelerde hekimin muvafakatnamesinin alınmadığına dikkat çeken HEKİMSEN Diyarbakır İl Temsilcisi Haçım Hizol, hekimlere yasal yollara başvurun çağrısı yaptı.

Bölgenin sağlık üssü konumundaki Diyarbakır’da kamu hastanelerinde “geçici görevlendirme” baskısından bunalan Doktorlar, konuyu yargıya taşıdı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana 26 hekim, geçici görevlendirmelerin iptali için Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Davaların bir kısmı sürerken, bir kısmı da hekimlerin lehine sonuçlandı, mahkeme, geçici görevlendirme hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Dava sayısı çok fazla!

HEKİMSEN Diyarbakır İl Temsilcisi Dr. Haçım Hizol, Diyarbakır’da sadece sendika üzerinden açılan dava sayısının 26 olduğunu belirterek, “Diğer sendikaları katarsak dava sayısı en az 2 kat fazla. Dava açmayanları da işin içine katarsak bu sayı 10 kata kadar rahatlıkla çıkar” dedi.

‘Görevlendirmede Hekimin muvafakatnamesi alınmıyor’
Geçici görevlendirmelerde hekimin muvafakatnamesinin alınmadığına dikkat çeken Hizol, “Görevlendirmelerde hekimin muvafakatnamesinin alınmaması aile bütünlüğünün bozulmasına beraberinde farklı geçim problemlerini de ortaya çıkarıyor. Görevlendirmelerin tercih edilmesini daha cazip hale getirmek meşru yollar üretmek bakanlığın ve il sağlık müdürlüklerinin görev ve yetkisindedir. Problemlerin çözümü hekimlerin mağduriyetinden geçmemelidir. Bu sıkıntıyı hekimler tüm Türkiye de yaşamaktadır” dedi.

HEKİMSEN’den Çözüm önerileri

Dr. Hizol, sorunun çözümü için önerilerini şöyle sıraladı: “Hekimin muvafakatnamesi alınmalı, görevlendirme için bir haftalık zaman tanınması, gideceği yerde kalacak yer, yolluk, yemek durumunun halledilmesi, operasyon bölgesine giden hekimin gerekli teçhizatlarının sağlanması, verilecek yolluk ücretlerin peşin ve artırımlı verilmesi, 6 görev sonrası hak edişlerin en geç 1 hafta içerisinde ödenmesi ve hangi usulde çalışılmışsa ona göre yapılması.”

Görevlendirmeler, hastaları mağdur ediyor

Diyarbakır’ın ilçeleri, çevre iller ve sınır ötesi operasyon için yapılan görevlendirmeler, günde binlerce hastanın geldiği Diyarbakır’daki poliklinikleri boş bıraktı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı görevlendirmeler daha çok acil, dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, radyoloji, FTR ve nükleer tıp gibi branşlardan yapıldığı için, Diyarbakır merkezde hastalar muayene randevusu bulmakta güçlük çekiyor.

Tigris Haber gündeme getirmişti!

Kısa bir süre önce ‘Geçici Görev’ baskısı istifa ettiriyor” başlığı; “Diyarbakır’da, Sağlık İl Müdürlüğü’nce Kamu hastanelerinde görevli doktorlara yönelik bir süredir devam ettirilen ‘Geçici görev’ baskısı beraberinde istifaları getiriyor. Son olarak henüz 9 ay önce özel den kamuya dönen bir Cildiye uzmanı ‘geçici görev baskısı’ yüzünden istifa ederek, yeniden Özel’e döndü!” adlı haberimiz yankı uyandırmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.