Diyarbakır’da Kamu Hastanelerinde neler oluyor?

Diyarbakır’da Kamu Hastanelerinde neler oluyor?
Diyarbakır’da, Sağlık İl Müdürlüğü’nce Kamu hastanelerinde görevli doktorlara yönelik bir süredir devam ettirilen ‘Geçici görev’ baskısı beraberinde istifaları getiriyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, Sağlık İl Müdürlüğü’nce Kamu hastanelerinde görevli doktorlara yönelik bir süredir devam ettirilen ‘Geçici görev’ baskısı beraberinde istifaları getiriyor. Son olarak henüz 9 ay önce özel den kamuya dönen bir Cildiye uzmanı ‘geçici görev baskısı’ yüzünden istifa ederek, yeniden Özel’e döndü!

Diyarbakır’da kamu hastanelerinde yaşanan hekim eksikliğinden kaynaklı olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nce ‘ihtiyaca binaen’ başlatılan Geçici görevlendirmeler hekim ve hasta mağduriyetine yol açıyor.

Kamu hastanelerinde görev yapan pek az olan branşlara yönelik de yapılan ve baskı olarak nitelendirilen geçici görevlendirmeler nedeniyle İl için büyük eksikliği duyulan Cildiye branşındaki bir hekim daha istifa ederek, başka bir İl’deki özel hastaneye geçiş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Özel bir sağlık kuruluşundan 9 ay önce istifa ederek, kamuya geçen bir cildiye uzmanı, Sağlık Müdürlüğü’nün ‘geçici görevlendirme’ baskısına dayanamayarak, istifa etti. Bu istifa ile son 6 ay içerisinde çeşitli nedenlerle kamudan 3. Cildiye hekiminin istifa etmesiyle Kamu hastanelerinde sayıları çok az olan bu branştaki kayıplar devam etmiş oldu.

Baskı nedeniyle istifa eden Hekim, Sağlık Müdürlüğünün söz konusu görevlendirmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, görevlendirmelerin kendisini ve görev yaptığı hastane ile hastayı mağdur ettiğini söyledi.

Çözüm yok, ‘İhtiyaca binaen’ var

Kamuda kalmak için konuyu CİMER ve Sağlık İl Müdürlüğü’ne taşıyan Hekim, sorunun çözüm yerine ‘ihtiyaca binaen’ denilerek, yaşatılan baskıyı ve bozulan psikolojiyi de önemseyen bir karşılık bulamadı.

6 ayda 3. Hekim istifa etti

Soruna çözüm bulamayan hekim, aylardır severek ve isteyerek çalıştığı kamudan istifa etmek zorunda kaldı. Böylelikle son 6 ayda Kamu Hastanelerinde 3. Cildiye hekimi istifa etmiş oldu.

Cildiye uzmanı eksikliği mağdur ediyor

Kamu hastanelerinde en çok ihtiyaç duyulan branşlar arasında yer alan Cildiye uzmanı eksikliği vatandaşı da mağdur ediyor. Hastalar, Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuda daha esnek davranmasını isteyerek, sağlık üssüne aday bir kentte doktorlara baskı yapılmasının birçok branşta istifaları arttıracağından duydukları endişeleri dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum