Diyarbakır Sağlık Müdürü krizin merkezine 1 ayda bir kez gitmiş!

Diyarbakır Sağlık Müdürü krizin merkezine 1 ayda bir kez gitmiş!
Diyarbakır’da uygulamaları ve yönetim tarzı ile tartışmaların odağında olan İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin’e tepkiler sürüyor. Kentteki sağlık örgütü temsilcileri, Tekin’in koronavirüs krizini yönetemediğini dile getirdi. Vali Güzeloğlu’da, test sayısının artırılması yönünde talimat vermişti.

Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs Türkiye’de de can almaya devam ediyor. Yetkililer bir yandan salgını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele verirken, kimi yerlerde ise aksaklıklar yaşanıyor.
Bu aksaklıkların yaşandığı yerlerden biri de Diyarbakır. Geçtiğimiz aylarda büyük umutlarla Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Cihat Tekin ve Sağlık Daire Başkanlarının bir birinden kopuk çalıştıkları iddia ediliyor.

1 ay içinde bir kez gitti
Kentteki sağlık örgütü temsilcileri, olağanüstü süreçten geçilen bu günlerde Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda sınıfta kaldığını söylüyor. Sağlık örgütü temsilcileri, İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin’in salgının merkezi üssü konumundaki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 ay içinde sadece bir defa gittiğini belirterek, krizi yönetemediğini dile getirdi. Uzaktan krizin yönetilemeyeceğini kaydeden sağlık örgütü temsilcileri, bu kopukluğun kentteki sağlık sisteminde sıkıntılara neden olduğu görüşünde.

Krizi yönetemiyor
Zaman zaman hastaneleri ziyaret ettiklerini belirten sağlık örgütü temsilcileri, Selahattin Eyyubi ile eski Askeri Hastanesine gittiklerini belirterek, “Burada hangi hastanın nereye gideceği belli değil. Güvenlik sıkıntısı var. Sosyal mesafeye dikkat edilmiyor. En önemlisi buralarda hiçbir yetkili göremedik. Bu tür durumlarda yetkililer kriz merkezinde olmalı. Ancak böylesi bir krizde yetkili görmek neredeyse imkansız. Çünkü kenti bilmeyen yöneticilerden söz ediyoruz. Bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütecek kişinin Diyarbakırlı olması önemli. Gördüğümüz kadarıyla sahadan haberdar değil. Şuan bir kriz var ve bu kriz merkezinden yönetilmeli. Ama ne yazık ki gözlemlerimiz sağlıklı bir yönetimin olmadığı yönünde” ifadelerini kullandılar.


Test sayısı az olursa vaka artar
Test sayısındaki düşüşe de dikkat çeken sağlık örgütü temsilcileri, “Gazeteniz bu konuyu gündeme getirmişti. 27 günde 500 test olur mu?. 2 milyonluk bir kentte 500 test çok az. Çünkü test sayısı az oldu mu vaka sayısı artar. Nitekim geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı bu hususa dikkat çekti. Bu uyarılardan sonra yetkililerin devreye girdiğini öğrendik. Sanırım test sayısında artış olacak” şeklinde konuştular.


Vali talimat vermişti
Öte yandan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Bari Güzeloğlu, gazetemizin gündeme getirdiği ‘27 günde 500 test’ haberi üzerine Sağlık Müdürüne, “Test sayısı günlük bin tanenin altında olmasın” talimatı vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum