‘Diyarbakır Şer’iyye Sicilleri’ basılacak

‘Diyarbakır Şer’iyye Sicilleri’ basılacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ile yaptığı protokolle “Diyarbakır Şer’iyye Sicilleri”nin basımını gerçekleştirecek.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç arasında imzalanan protokolle 20 ciltlik “Diyarbakır Şer’iyyeSicilleri”nin basımı gerçekleştirilecek.

İmzalanan protokolle Şer’iyyeSicilleri”nin transkripsiyonu yapılacak, fiziki basımı gerçekleştirilecek ve Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne ait web sitesine aktarılacaktır.

İstanbul’da “Başbakanlık Osmanlı Arşlivi”nde bulunan 20 ciltlik “Diyarbakır Şer’iyye Sicilleri”, 17 yüzyılın ikinci yarısı ile 1919 yılları arasını kapsıyor.

“Diyarbakır Şer’iyye Sicilleri” 600 yıldan fazla hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyo-kültürel ve sosyo ekonomik yapısı açısından önemli ve güvenilir bilgi kaynağı olmasının yanında tarih, hukuk, sosyoloji, ekonomi ve benzeri alanlarda araştırma yapmak isteyenler için önemli bir kaynak olacak. (Belediye Basın)seriye-sicilleri-basim-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.