VİDEO - Diyarbakır spor’un efsane kalecisi Kahraman, kaleci yetiştiriyor

VİDEO - Diyarbakır spor’un efsane kalecisi Kahraman, kaleci yetiştiriyor
Diyarbakır’a geldiğinde 21 yaşındaydı, şimdi 73 yaşında. Dile kolay, tam 52 yıldır yaşadığı Diyarbakır’da evlendi, çocukları, ardından torunları oldu.

Şeyhmus Kızılaslan/Özel Röportaj

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a geldiğinde 21 yaşındaydı, şimdi 73 yaşında. Dile kolay, tam 52 yıldır yaşadığı Diyarbakır’da evlendi, çocukları, ardından torunları oldu. O tam bir Diyarbakırlı, Diyarbakırspor’lu. Efsane yılların efsane kalecisi Kahraman Bozkurt, kendisi gibi efsane olmaya aday kaleciler yetiştiriyor. Son öğrencisi de kendi torunu.

Kahraman Bozkurt, 52 yıl önce 21 yaşında iken Samsun'dan Diyarbakır spor’a transfer oldu Diyarbakır'a geldi, aldığı sayısız transfer tekliflerini elinin tersiyle itti, Diyarbakır’da yaşamaya karar verdi. Evlendi, çocukları oldu, şimdi torunlarıyla ilgileniyor. Aynı zamanda çiftçilikte yapan Kahraman Bozkurt, şimdi 73 yaşında.

Eski kuşak futbolseverlerin yanı sıra gençlerin de yakından tanıdığı Kahraman Bozkurt, Tigris habere konuştu, eski günlerini ve şimdi neler yaptığını anlattı. Efsane Kaleci Kahraman Bozkurt, DSİ sporda kalecilik yapan 9 yaşındaki Torunu Baran'ı ve genç kalecileri yetişiyor.

Diyarbakır’da neler yaptığını soruyoruz efsane kaleci Kahraman’a, o sözlerine ‘Diyarbakır'ı ve bu halkı çok seviyorum’ diye başlıyor ve devam ediyor;

“1972 yılında Samsun'dan Diyarbakır'a geldim, 52 yıldır buradayım. Bu memleketi ve bu halkı çok sevdim, sevmeseydim giderdik, memleketimize. Diyarbakır'ı çok sevdiğim için burada kalmayı tercih ettim. Sadece ben tek değil o yıllarda futbol oynadığım arkadaşlarım Ayhan, Recai, Muharrem ve rahmetle andığım Vehbi olsun, hepimiz Diyarbakır'ı çok sevdik. Hep Diyarbakır’da kaldık. Onlar, gelip gitti, ancak ben sürekli kaldım.”

‘Geleceğin kalecilerini yetiştiriyorum’

Kendisi gibi akıllarda kalacak kaleciler yetiştirmek için uğraş verdiğini anlatan Kahraman Bozkurt, 9 yaşındaki torunu Baran ile birlikte kaleci yetiştirdiğini, onları geleceğe hazırlamak istediğini belirtti, yaptıklarını şöyle anlattı;

“DSİ sporda kaleci Antrenörlüğü yapıyorum. Canımdan çok sevdiğim 9 yaşındaki Torunumu kaleci olarak çalıştırıyorum. Torunum Baran gibi birçok genç kaleci kardeşlerimizin başarılı olmaları için çaba harcıyoruz. Benim için bundan başka büyük mutluluk olmaz. Amacımız, Diyarbakır'dan veya DSİ spor kulübü bünyesinde yetiştirdiğimiz sporcuları süper lig takımlarına veya üst liglere kazandırmak.”

9 yaşındaki Torun Barcelona’da oynamak istiyor.

Kaleci Kahraman'ın DSİ spor alt yapısında kalecilik yapan 9 yaşındaki gelecek vaat eden torunu Baran Ak ise, “Benim de hedefim çok iyi, büyük bir kaleci olmak. Annem, dedemin çok iyi bir kaleci olduğundan söz ediyordu. Ben de dedem gibi çok iyi bir kaleci olmak, hatta ondan daha iyi olmak istiyorum. Şimdi yaşım küçük ama hedefim büyüktür. Tek arzum ve hayalim, Süper lig takımlarından Fenerbahçe ve ardından Barcelona'da futbol oynamaktır.”

Efsane kaleci Kahraman Bozkurt, 3-2 ve 1’inci lig’e ara vermeden üst üste yükselen efsane Diyarbakırspor takımının efsane kalecisi olarak şöhret yaptı. 73 yaşındaki Efsane Kaleci Kahraman, 1976-1977 sezonunda Beşiktaş Kulübü'nün den yapılan büyük transfer teklifini ret edip Diyarbakır spor’da kalmayı tercih etti ve kentten hiç ayrılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum