Diyarbakır Stadyumu sporun yeni merkezi oldu

Diyarbakır Stadyumu sporun yeni merkezi oldu
Diyarbakır Stadyum Müdürü Serhat Çelik, Tigris Haber’e yaptığı açıklamada stadyum bünyesinde yürütülen sportif faaliyetler ve projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber

TİGRİS HABER - Kısa sürede büyük bir gelişim yakaladıklarını belirten Çelik, tesisin artık sadece futbol değil, çok sayıda branşta hizmet veren bir spor kompleksi haline geldiğini söyledi.

Çelik, stadyum içerisinde 14 farklı spor salonu bulunduğunu ve toplamda 17 branşta hizmet verdiklerini ifade ederek, “Antrenörlerimizin özverili çalışmaları sayesinde kısa sürede önemli başarılar elde ettik. Karate, kick boks ve okçuluk başta olmak üzere birçok branşta Türkiye dereceleri kazanan sporcular yetiştirmeye başladık” dedi.

Çelik: “17 Branşta 2.500 sporcuya hizmet veriyoruz”

Yaklaşık 2.000 ila 2.500 sporcuya hizmet verdiklerini belirten Çelik, bu başarının arkasında Başta sayın Diyarbakır il valimiz Murat Zorluoğlu olmak üzere , Gençlik ve spor İl Müdürümüz Cenk Öztekin’ın her zamanki gibi maddi ve manevi gerek antrenörler olsun gerekse sporcularla büyük desteği olduğunu vurguladı. Velilerin de sürece aktif katkı sunduğunu dile getiren Çelik, mevcut tesislerin bölgedeki en aktif ve verimli spor alanlarından biri haline geldiğini söyledi.

Çelik: “Bakanlığımızın hedefi, stadyumları tüm branşlara açmak”

Stadyumun sadece futbol maçları için değil, çok amaçlı bir spor merkezi olarak planlandığını hatırlatan Çelik, “Bakanlığımızın hedefi, stadyumları tüm branşlara açmaktı. Biz de bunu kısa sürede hayata geçirdik” ifadelerini kullandı. Tesislerde sadece çocuklara değil, yetişkinlere yönelik step, aerobik, pilates, zumba ve fitness gibi aktivitelerin de sunulduğunu belirten Çelik, herkesin spor yapabileceği bir ortam oluşturduklarını söyledi . Öte yandan stadyumda birçok organizasyona da ev sahipliği yapıldığını belirtti. Tüm vatandaşları spor kompleksine davet eden Çelik, amaçlarının çocuklara ve gençlere daha fazla spor imkanı sunmak olduğunu ifade ederek destek veren herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.