Diyarbakır Sur'da anahtar teslimi

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimi
Diyarbakır'da Sur ilçesinde tamamlanan konutların anahtar teslimine başlandı.

TİGRİS HABER - Dabanoğlu ve Özdemir (Fatihpaşa) mahallelerinde yapımı tamamlanan 155 konutun anahtar teslimi yapılıyor. İnşası süren konutların da tamamlandıkça hak sahiplerine anahtar teslimleri sürecek.

Sur ilçesindeki 6 mahallesinin 2016'dan bu yana kullanıma kapalı olduğuna işaret eden Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, buradaki evlerin tamamına yakınının hendek ve çukur olaylarında tahrip edilen yapılar olduğunu belirtti. Karaloğlu, devletin son 5 yılda burada olağanüstü bir çalışma yaptığına işaret ederek, "Şu anda Allah'a hamdolsun artık vatandaşımıza Sur içi bölgesinde anahtar teslim noktasına gelebildik. Sur içi bölgesinde yıkılan mahallelerde 506 konut, 122 iş yeri, 9 motel inşamız sürüyor. Şu anda bitenler ve inşaatı devam edenler var. Dabanoğlu ve Özdemir mahallelerindeki 155 konutun anahtar teslimine başladık" dedi.

Restorasyonu daha önce tamamlanan Fatihpaşa (Kurşunlu) Camisi ve çalışmaları tamamlanan cami önündeki meydanı halka açtıklarını dile getiren Karaloğlu, inşaası tamamlanan kısımları da bölüm bölüm vatandaşın kullanımına açacaklarını bildirdi.

sur-tigris1.jpg

Kültür ve tarihi kimlik ortaya çıkacak

Karaloğlu; "Bundan sonra açacağımız ilk bölüm Alipaşa Mahallesi'ndeki 1. etap. Önümüzdeki iki hafta içerisinde inşallah orada da anahtar teslimine başlayacağız. Sonra Yenikapı'daki iş yerlerinin tamamlanması çok yakın, orayı açacağız. Daha sonra Alipaşa'daki 2, 3, 4. ve 5. kısımlar ki, onlarda şu anda yüzde 80-85-90 seviyelerinde olan bölgelerimiz var. İnşaatlar bittikçe bu bölgeyi, insanımızla, bu bölgenin gerçek sahipleriyle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi. Karaloğlu, bölgede evlerin, iş yerlerinin, tarihi mekânların, camilerin, kiliselerin, hamamların restorasyonlarının devam ettiğini aktardı.

sur-tigris.jpg

Sur içi cazibe merkezi olacak

Karaloğlu, Sur içi bölgesinin, kiliseler, camiler, hamamlar, sivil mimarı yapılar tamamlandığında çok büyük bir cazibe merkezi olacağını aktararak, "Bölgede tescilli, sivil mimarı örneği dediğimiz 350 yapı var. Bunun 240'ının ihalesi TOKİ tarafından tamamlandı, inşaatlar başladı. Önümüzdeki günlerde 106'sının daha ihalesi yapılacak. Bittiğinde buradaki kültürel ve tarihi kimlik tam olarak ortaya çıkmış olacak. Aynı zamanda turizm açısından da elimizi çok güçlendirmiş olacak" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum