Diyarbakır Ticaret Odası’ndan tarihi mekanlara çıkarma

Diyarbakır Ticaret Odası’ndan tarihi mekanlara çıkarma
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Silvan’a çıkarma yapan Oda yönetimi, Hassuni harabeleri ve Malabadi Köprüsü’nü gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yönetimi, tarihi Zerzevan Kalesinden sonra Silvan İlçesi’ndeki tarihi mekanlara çıkarma yaptı. Tarih ve kültür gezisine DTSO meclis Başkanı Celalettin Birtane, DTSO Başkan yardımcısı Ercan Tayınlamak ve Erdal Avşar’ın yanı sıra DTSO meclis üyeleri, Kadın Meclisi ve TÜRSAB yetkilileri katıldı.

whatsapp-image-2019-11-10-at-17.19.25.jpeg

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, MÖ bin yılına ait kalıntıların bulunduğu ve içinde barındırdığı yapılarla bölgenin önemli şehir yerleşim yerlerinden biri olan Hasuni Harabeleri ve Malabadi Köprüsü’nin bugünkü ziyaretçileri DTSO heyetiydi. İlk olarak Malabadi Köprüsü’nü gezen DTSO heyeti, tarihin bile eskitemediği köprünün mimari ve tarihi yapısına hayran kaldılar.  DTSO heyeti daha sonra Hassuni Harabeleri’nde yer alan su depoları, hamam, kaya merdivenleri, taş döşeme yolları, kaya kilisesini gezen DTSO heyeti, yaşadıkları görsel şölenin ardından yerli ve yabancı turistleri Silvan’a davet etti. Silvan’ın tarihi mekanlarında incelemelerde bulunan DTSO heyeti, Silvan’daki tarihi ve kültürel yapıların korunması ve turizmin canlandırılması için oda olarak her zaman çalışacaklarını belirttiler.  

DTSO heyeti, Malabadi köprüsünün hemen yanı başında bulunan Malabadi köyü muhtarı ve köy sakinleri ile bir araya gelerek, köprünün turizme kazandırılması için birlikte neler yapılabileceği konularında görüş alış verişinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.