Diyarbakır Valiliği: Şehit sayısı 3'e çıktı

Diyarbakır Valiliği: Şehit sayısı 3'e çıktı
DİYARBAKIR'ın kırsal kesiminde, PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada, 3 asker şehit oldu, 1’si ağır 5 asker yaralandı.

Diyarbakır Valiliği bu gün meydana gelen çatışmaya ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde; "Meydana gelen patlamada ağır yaralanan kahraman güvenlik personelimizden 1'i tedavi gördüğü Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile Elazığ sınırı bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK yönelik sürdürdüğü operasyon sırasında çatışma çıktı. Çatışmada, açılan ilk ateşte 2 asker şehit olurken, 2’si ağır 5 asker yaralandı. Yaralı askerler bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, “Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında Diyarbakır İli Dicle İlçesi Kuzeyinde icra edilen operasyon esnasında, 13 Mart 2018 Salı günü saat 14.15 sıralarında teröristlerce daha önceki tarihlerde döşenmiş olan mayın/EYP’ye temas sonucunda meydana gelen patlamada (2) kahraman silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuş, (2)’si ağır, (3)’ü hafif olmak üzere (5) kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan arkadaşlarımızın Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.