Diyarbakır Valisi: Bağlar cazibe merkezi olacak

Diyarbakır Valisi: Bağlar cazibe merkezi olacak
Diyarbakır Valisi Sakarya Caddesinde incelemelerde bulundu.

TİGRİS HABER - Yenileme çalışmalarının devam ettiği Sakarya Caddesi’nde incelemelerde bulunarak esnaflarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, günlük ticaretin kalbi olan caddenin restorasyonu ve Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Karaloğlu ve Beyoğlu, yapılacak çalışmalarla Bağlar’ın modern yaşamın ve ticaretin cazibe merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”20 yıl boyunca hizmetten mahrum bırakılmış olan Bağlar’ımız Kentsel Dönüşüm ile yeni modern yaşam alanlarına, Sakarya Caddesi de günlük ticaretin modern kalbi haline gelecek. Projelere olan katkısından dolayı sayın valimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

SAKARYA CADDESİ BAŞTANBAŞA GÜZELLEŞTİRİLİYOR

Diyarbakır’da mühendislik hizmeti almayan yapıların ve çarpık kentleşmenin en fazla olduğu bölge olarak dikkat çeken Bağlar’ın dönüştürülmesiyle ilgili projelere devam ediliyor. Bir yandan eski Bağlar’ı yerinde dönüşüm modeli ile modern yaşam alanlarına dönüştürecek olan Kentsel Dönüşüm, diğer yandan Diyarbakır’ın alışverişteki en önemli kavşak noktaları arasında yer alan Sakarya Caddesi’nin ihya edilmesiyle ilgili proje. İki projenin de çalışmaları devam ederken bölgede incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner  ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnaflarla bir araya gelerek önemli mesajlar  verdi.

Caddede gerçekleşen mini açık alan toplantısında Karaloğlu ve Beyoğlu, esnaf temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinledi. Uzun yıllar ihmal edilen cadde ile ilgili ilk kez böyle önemli bir çalışmanın hayata geçirildiğini belirten esnaf temsilcileri, projenin tamamlanmasıyla esnafın huzur bulacağını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

PROJE HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDULAR

Sakarya Caddesi’nde esnafları ziyaret eden Vali Karaloğlu ve Başkan Beyoğlu, Bağlar Belediyesi’nin girişimleri sonucu hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan caddenin alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözerek modern bir açık alan alış-veriş mekanı haline getirecek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Karaloğlu, çalışmalar sonunda 65 apartman ve 230 işyerinin yenileneceğini, caddenin tüm eksiklerinin giderilerek günlük ticaret için cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti. Bağlar’ı ayağa kaldıracak ciddi projeler üzerinde durduklarını anlatan Vali Karaloğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı,Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi’nin ortak hareket etmesiyle uygulanacak olan kentsel dönüşüm için de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. Karaloğlu, bu projelerle Bağlar’ı ve dolayısıyla Diyarbakır’I bir bütün olarak modern yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

“BAĞLAR’IN İHYASI BU PROJELERLE SAĞLANACAK”

Bağlar’ın ihyasına ve yeniden inşaasına büyük önem verdiklerini anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Eski Bağlar bölgemizdeki yapıların yüzde 80’i olası bir depreme karşı dayanıksız. Dörtyol’dan başlayıp Kaynartepe Mahallemizin tamamını dönüştürmeyi amaçlayan ilk etap projemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Şu anda gerek bizler gerekse Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız sahada başta fiyat tespiti olmak üzere çalışmalar ve ilgili taraflarla görüşmeler yapıyor. Herkes ile istişareler yapılıyor. Yerinde dönüşüm olup hiç kimse mağdur edilmeyecek,aksine kazanan milletimiz olacak. Bir yandan Bağlar’I çarpık kentleşmeden kurtarmaya çalışırken, digger yandan esnafımızı rahatlatacak çalışmalar yapıyoruz. Girişimlerimiz sonucu kabul edilen proje ile Büyükşehir Belediyemiz Sakarya Caddesi’nin yenilenmesi çalışmalarına başladı. Projenin tüm maliyeti sayın valimizin desteğiyle Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor. 20 yıldır ihmal edilen bu caddemiz gerçek anlamda ticarette Diyarbakır’ın kalbi haline gelecektir. Caddenin ıslahı ve yenilenmesiyle ilgili ciddi bir süreç işliyor. İnşallah 3 ay içerisinde tamamlanarak yenilenen modern haliyle hem esnafımızın hem vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.