Diyarbakır Valisi: Kadına şiddeti kentin gündeminden atacağız

Diyarbakır Valisi: Kadına şiddeti kentin gündeminden atacağız
25 Kasım Şiddetle Mücadele günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Şiddeti bu kentin gündeminden çıkartacak iradeye sahibiz” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Münir Karaloğlu, 25 Kasım Şiddetle Mücadele günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuştu.

Vali Karaloğlu şunları söyledi, “Şiddete bir bütün olarak dur demeliyiz. Yasal düzenlemeler yetmiyor. Sorunu kökten çözmeliyiz. Bu sorun bilinç meselesi. Her erkek bir kadının çocuğu, babalar erkekler iyi bir rol model olabilirlerse bu sorunu çözebiliriz.  Sorun toplumsal, sorun toplumun bilinçlenme meselesidir.

Kadın varsa medeniyet var

Kadın varsa medeniyet var, kadın güçlüyse medeniyet güçlü. Diyarbakır olarak kadına yönelik şiddeti bu kentin gündeminden atacak iradeye sahibiz.  33 medeniyete ev sahipliği yapan kente bu yakışır. Diyarbakırlı vatandaşları işbirliğine davet ediyorum.

Şiddete maruz kalan her birey KADES uygulamasını telefonuna indirsin

İçişleri Bakanlığımız KADES diye bir uygulama başlattı. Kadına destek sistemi. KADES nedir, akıllı telefonlarımıza indirdiğimiz bir aplikasyonla ona aktif ettiğimizde şiddete uğrayan yada uğrama ihtimali olan herhangi bir bireyin kendi telefonunda evet botununa bastığında en yakındaki polis birimi otomatik olarak harekete geçiyor ve kadının yerini aplikasyon üzerinden bularak olaya müdahale ediyor. Şuan Türkiye’de bu uygulanıyor ancak istediğimiz noktada değil. Bugün vesilesiyle tekrar bir çağrı yapıyoruz. Şiddete maruz kalan her bireyin KADES uygulamasını kendi telefonuna indirmesini ve ihtiyaç duyduğunda da bunu kullanmasını arzu ediyoruz. Bu meseleyi sadece polisiye tedbirlerle tek çözemeyiz. Biz şiddet uygulayana yakalarız cezalandırırız, şiddet mağdurunu alırız sığınma evlerinde muhafaza altına alırız ama bunun çözümü toplumsal bilinçlenmeyle olur. Toplumun tüm kesimlerinde bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.