Diyarbakır Valisi: Kimsenin aşkını Sur’lara yazma hakkı yok

Diyarbakır Valisi: Kimsenin aşkını Sur’lara yazma hakkı yok
Diyarbakır Valisi Mümir Karaloğlu, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşların sorularını yanıtladı. Sur’ların korunması gerektiğini belirten Karaloğlu, “Hiç kimsenin Surları kirletmeye ve aşkını gidip surlara yazmaya hakkı yok” dedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Valisi Mühir Karaloğlu, kentin sorunlarını dinlemek ve cevaplamak nedeniyle “Sosyal Medya Buluşmaları” isimli bir program düzenledi. Bugün saat 16.00’da düzenlenen sosyal medya buluşmalarının bu haftaki konusu Sur ilçesiydi. Vali Karaloğlu, program kapsamında vatandaşlardan gelen soru, görüş ve önerileri de dinledi.

Eroin daha tehlikeli

Vatandaşların soru sorabilmesi için sosyal medya platformları ve whatsap numarası verilen paylaşımın altına bir vatandaş ilginç bir yorum yaptı. Yorumunda Vali Karaloğlu’na seslenen Mehmet Kadri Aykan, “Sayın Valim 2 çocuk babası ve duyarlı bir vatandaş olarak yazıyorum. Esrar operasyonlarına ağırlık verilmesi güzel bir olay ama bu durum esrar fiyatlarını artırıyor ve gençler farklı kimyasal ve ucuz uyuşturuculara yöneliyor. Diyarbakır’da eroin kullanımı başını almış gidiyor. Zarar bakımından eroin ve kimyasal uyuşturucular esrardan daha tehlikeli. Devletimiz bu noktada dengeyi sağlamalı diye düşünüyorum. İyi çalışmalar Sayın Valim” diye yazması dikkat çekti.

Surlara aşkınızı yazmayın

Dünya mirası olan Sur’lara sahip çıkılması çağrısında bulunan Karaloğlu, “Surlara vatandaşlarımız çöp bırakmasın. Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, Sur’daki tarihi yapılarımızı koruyalım. Biz Sur’ların etrafına kamera koyarak koruyamayız. Sur’lar bizim en önemli varlığımız. Dünyaya tanıtacak en önemli varlığımız Surlardır. Hiç kimsenin Surları kirletmeye ve aşkını gidip surlara yazmaya hakkı yok. Bu konuda Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan özel destek bekliyoruz. İnanıyorum ki vatandaşlarımız bu konuda gerekli olanı yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.