Diyarbakır valisi Kıraç’tan DEDAŞ’a ; "vatandaşımızı enerjisiz bırakmayın"

Diyarbakır valisi Kıraç’tan DEDAŞ’a ; "vatandaşımızı enerjisiz bırakmayın"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bin 500 öğrenciye eşofman dağıttım etkinliğine katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, son dönemlerde artan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Vali Kıraç, "DEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mutlaka bu işe çözüm bulmaları gerekiyor. Onlarında ifade ettikleri “Tüketim arttı, kayıplarımız çok.“ Kayıp kaçak oranlarını aşağı çekmek için ek gayret sarf etsinler" dedi. 
Vali Kıraç, Diyarbakır’da artan elektrik kesintilerden dolayı DEDAŞ yetkilileriyle görüşmeler yaptığını anlatarak, sorunun kısa bir sürede giderilmesi için çağrıda bulundu. Elektrik kesintilerini çözüm üretilmesi gerektiğini anlatan Vali Kıraç, "İlgililerle görüşüyorum. Özellikle son yıllarda alt yapı bakımı yapılmadığı için kesintiler ondan kaynaklanıyor. Tabi kış aylarında tüketimde arttı. Bu yapı bunu kaldırmıyor. Mutlaka bu işe çözüm bulmaları gerekiyor. Özellikle vatandaşlarımızın buna özen göstermesini, tüketimde israfa gitmeden, kayıp kaçak oranlarını arttırmadan bir taraftan hizmetlerini alsın, bir taraftan da kullandıkları elektriklerinin bedellerini ödemesi gerekiyor. Bu kış şartlarında, modern çağda enerjisiz olmaz. DEDAŞ'a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu konu üzerinde hassasiyetle dursunlar. Eksik olan yatırımlarını tamamlasınlar, vatandaşımız elektriksiz, enerjisiz kalmasın. Elektriksiz yaşam bu şartlarda olmuyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.