Diyarbakır Valisi talimat verdi, bariyerler kaldırıldı

Diyarbakır Valisi talimat verdi, bariyerler kaldırıldı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 5 yıldır beton bariyerlerle kapalı olan Sur girişleri açıldı. CHP İl Başkanı Gönül Özel’in durumu Vali Münir Karaloğlu’na bildirmesiyle sorun çözüldü.  

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde 5 yıl önce güvenlik gerekçesiyle beton bariyerlerle kapatılan Urfakapı ile eski hal arasındaki kapı açıldı. Bariyerlerin açılmasıyla birlikte daha önce Urfakapı’yı dolaşarak Sur’a girmek zorunda kalan mahalle sakinleri için artık yollar kısaldı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 5 yıl önce yaşanan hendek ve barikat olayları sırasında güvenlik önlemleri artırılmış, İlçenin birçok mahallesinin giriş ve çıkışları beton bloklarla kapatılmıştı. Bu kapsamda surların Urfakapı tarafından eski hale açılan kapıda güvenlik gerekçesiyle beton bloklarla kapatılmıştı.

sur--009.jpg

CHP İl Başkanı Özel vatandaşın sorununu Vali Karaloğlu’na aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gönül Özel, Alipaşa ve Labey’deki vatandaşları ziyareti sırasında mahalle sakinleri söz konusu soruna dair mağduriyetlerini paylaşmıştı. CHP İl Başkanı Özel ise il Valisi Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaretinde bu konuyu dile getirmişti. Vatandaşın yaşadığı soruna anında duyarlılık gösteren Vali Karaloğlu, bariyerlerin en kısa zamanda kaldırılacağını açıklamıştı.

bariyer.jpg

Bariyerler kalktı, vatandaş memnun

Dün itibariyle bazı Sur girişlerindeki bariyerler kaldırılırken, vatandaşlar ise yıllardır yaşadıkları mağduriyetin giderilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.