Diyarbakır Valisi: Tekstil kentte bütün parseller tahsis edildi

Diyarbakır Valisi: Tekstil kentte bütün parseller tahsis edildi
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde kurulan bir fabrikanın açılışına katıldı. Vali Karaloğlu, Tekstil kentin yüzde yüz doluluğu yakaladığını söyledi.

TİGRİS HABER - 2013'den bu yana İstanbul'da üretim yapan bir tekstil firmasının Diyarbakır'daki fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı. TOSB'da bulunan fabrikanın açılışına Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, DBB Genel Sekreteri Ayhan Kardan ile iş insanları katıldı. Vali Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada; Diyarbakır’ın 2021’i yatırımla, istihdamla, ihracatla ve her konuda pozitif bir gündemle kapattığını söyledi.

tekstil-acilis-tigris1.jpg

2022’nin Diyarbakır için 2021’den daha iyi olacağını aktaran Karaloğlu, şöyle konuştu:

“2021’e başlarken Tekstilkentte 15 fabrika hedefiyle başlamıştık. Bugün 19’uncu fabrikayı hizmete açıyoruz. Şu anda Tekstilkentte 43 fabrikanın inşaatı devam ediyor. Bundan sonra her hafta yeni bir fabrikanın açılışı için burada olacağız ve bundan da mutluluk duyacağız. Diyarbakır yakalamış olduğu bu ivme ve yatırım iştahıyla inşallah genç nüfusuna istihdam yaratacak, Türkiye’nin önemli üretim ve ihracat merkezlerden birisi olacak.”

tekstil-acilis-tigris-001.jpg

Diyarbakır yatırım şehrine dönüştü

Tekstilkentte yüzde yüz doluluğu yakaladıklarını aktaran Karaloğlu, “Bütün parseller tahsis edilmiş durumda. Sadece işgaller dolayısıyla 2 parselde sorunumuz var. Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgemizi 2 bin 700 hektar daha büyütmek için çalışmalar başlattık. Şu anda 58 yatırımcımız sırada bekliyor. Neredeyse her gün kapımızı yeni yatırımcılar çalıyor. Türkiye’nin farklı illerinden insanlar Diyarbakır'da oluşan bu olumlu hava üzerine yatırım yapmak için kentimize geliyorlar ve bizden yer talep ediyorlar. Biz de çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz onların ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor ve gayret ediyoruz." diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Karaloğlu fabrikada çalışan işçilerle öğle yemeğini yedi. Program, Vali Karaloğlu'nun fabrikadaki incelemeleriyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum