Diyarbakır Valisi, Urfa’ya mı aday oluyor?

Diyarbakır Valisi, Urfa’ya mı aday oluyor?
Siyasi partilerde Mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı sürecinin Kasım ayında başlaması beklenirken, adaylı için isimler konuşulmaya başlandı.

Diyarbakır  Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun memleketi Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi kulislerde konuşuluyor.

Bölgedeki siyasi arenada gündem Mart ayında yapılacak yerel seçimler. Halk ve kamuoyu partilerin göstereceği adayları merakla bekliyor. Şu ana kadar hiçbir partide adaylar açıklanmadı ancak kulislerde farklı isimler konuşuluyor. Göstereceği adayların merak edildiği partilerin başında iktidar partisi AK Parti var. AK Parti’de aday adaylığı sürecinin Kasım’ın ilk haftasında işlemeye başlaması ve daha sonra adayların ilan edilerek tamamen seçimlere odaklanılması bekleniyor.

Güzeloğlu, Urfa’da aday mı olacak?

Kulislerde konuşulan ve son zamanlarda yüksek sesle seslendirilmeye çalışılan önemli bir iddia var. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun memleketi Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçiyor. Vali Güzeloğlu’nun bu konuda her hangi bir değerlendirmesi yok. Bu konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Hatipoğlu Hani’de, Fidan Eğil’de aday adayı

Diyarbakır’da aday adaylıklarını açıklamaya başlayan isimler de ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, memleketi Hani’de belediye başkanlığına aday adayı olacağını açıkladı.

Eğil’de de yine ilçenin tanınan simalarından Mustafa Fidan’ın ismi geçiyor. Çınar, Bismil ve Ergani gibi nüfus potansiyeli fazla olan ilçelerde de bazı isimler konuşulmaya başlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.