Diyarbakır Valisi’nden korona uyarısı

Diyarbakır Valisi’nden korona uyarısı
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, son 15 günde kentte artan koronavirüs vaka sayısı nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Karaloğlu, yaptığı açıklamada salgın sona erene kadar belirlenen ve uygulaması oldukça basit olan maske, mesafe ve temizlik kuralına herkesin dikkat etmesinin önemine değindi.

“Aman dikkat”

"Sevgili Diyarbakırlılar aman dikkat! Maalesef son 15 gün içinde pozitif vaka sayımız yüzde 20'lerden yüzde 60'lara çıktı. Evet havalar ısınıyor, herkes kendisini dışarı atmak istiyor ancak hep beraber sağlığımızı korumalıyız" diyen Karaloğlu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin, Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgınıyla ilgili il bazlı açıklamalarında, sarı kategoride orta riskli kentler arasında yer alan Diyarbakır'da, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Salgının kentte sosyal yaşamı kesintiye uğratmaması için herkese üzerine düşen sorumluluğu hatırlatmak amacıyla geçen hafta billboardlara "Aman dikkat", "Mavi olmak için kurallara titizlikle uyalım" afişlerini aşan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı, daha dikkatli davranmalarının sağlanması için el broşürleriyle de bilgilendirecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.