Diyarbakır ve çevre illerde kar yağışı etkisini sürdürüyor
TİGRİS HABER - Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışının bugün de devam ettiği kentte, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Ulaşımın aksamaması için Karayolları ve belediye ekiplerince yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor.

Araç ve yaya trafiğinde azalmanın gözlendiği kentte, bazı esnaf iş yerlerinin önünü kardan temizledi.
Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı kentte, caddeler, sokaklar, parklar, araçlar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi ve Hz. Süleyman Camisi beyaza büründü.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışın Diyarbakır'ın kuzeyi (Kulp, Lice, Silvan, Hazro, Eğil, Kocaköy, Hani, Dicle, Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçeleri), Batman, Siirt, ve Şırnak'ta bugün akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.
Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kesimlerde tipi, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.