Diyarbakır ve Mardinli Sporculardan Milli Takım Başarısı

Diyarbakır ve Mardinli Sporculardan Milli Takım Başarısı
Türkiye’nin her köşesinden gelen 2.304 satranç sporcusunun katıldığı 24 kategoride 1 hafta süren yaş grupları Türkiye satranç şampiyonasında dereceye girmek için genç satranççılar kıyasıya mücadele etti.

TİGRİS HABER - Şampiyonanın kapanış törenine Katılan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, kapanış töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Şampiyonamızda ülkemizin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden 2 bin 304 sporcu ve 8 bini aşkın katılımcımız ile Avrupa’nın ve ülkemizin en muhteşem spor şölenlerinden birini gerçekleştirdik. Bu tür büyük organizasyonları gerçekleştirmek, her ayrıntısını ince ince düşünmek, büyük bir emek, sabır, disiplin, azim ve fedakârlık gerektirir. İşte bu başarı; aylar öncesinden hazırlıklara başlayan çalışma arkadaşlarımızın başarısı”.

Federasyon başkanı Gülkız Tulay'ın konuşmasından sonra dereceye giren satranççılara ödülleri verildi. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinden çok sayıda satranç oyuncusunun katıldığı şampiyonada, 7 Yaş kızlar kategorisinde Şampiyonaya ilk defa katılan Diyarbakırlı Heja Azra Yıldız, kategorisinde yaptığı başarılı maçlardan sonra Türkiye 4.'sü olarak milli takım havuzuna girmeyi başardı.

8 yaş genel kategorisinde Mardinli sporcu Ahmet Taha Üzümcü, kendi kategorisinde Türkiye 5.'si olarak milli takım havuzuna girmeyi başaran başka bir oyuncu oldu. 13 Yaş genel kategorisinde Diyarbakır adına Yarışan Ada Biçen, Türkiye 4.'sü olarak milli takım havuzuna bir kez daha dahil oldu.

Diyarbakır'dan şampiyonaya katılan Zana Ares Durmaz ve Ahmet Assur Ateş kendi kategorilerinde turnuvanın başından sonuna kadar hep zirvede başarıyla mücadele ettiler. Diyarbakır adına şampiyonaya katılan Yusuf Miran İşcan ve Baran Köçeroğlu, başarılı oyunlarıyla gelecek için umut verdiler. Ayrıca geçen yıl milli takıma seçilen milli takım forması altında Yunanistan'da yapılan turnuvada başarılı maçlar çıkaran Mardinli genç oyuncu Demhat Zerey, 13 yaş genel kategorisinde son maçından puansız ayrılarak sürpriz bir şekilde dereceye giremedi. Bir başka sürprizde bu yıl 9 yaşında Diyarbakır il birincisi olan Mesut Çınar Biçen'in baştan sona üstün götürdüğü son oyunu beklenmedik bir şekilde kaybetmesi ve milli takım havuzuna girememesi oldu.

Küçükler şampiyonasının en güçlü kategorisi olarak gösterilen 12 yaş genel kategorisinde mücadele eden Diyarbakırlı oyuncu Muhammed Doruk Öztepeli, azimli mücadelesine rağmen dereceye giremeyen başka bir oyuncu oldu. 17 yaş genel kategoride bölgenin yükselen yıldız oyuncularından şampiyonaya Siirt'ten katılan Nurullah Kılıç, averajla milli takım havuzuna girmeyi sürpriz bir şekilde kaçırdı. Bu yıl şampiyonada derece alarak milli takım havuzuna giren sporcular için TSF'in önümüzdeki bir zamanda kamp programının açıklaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.