Diyarbakır ve Nusaybin'den Rojava'ya özerklik selamı

Diyarbakır ve Nusaybin'den Rojava'ya özerklik selamı
Diyarbakır ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen gösterilerle, Rojava'da Cizîrê Kantonu'nun özerklik ilanını selamlandı.

Diyarbakır - Nusaybin BDP İlçe Örgütü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Rojava'da Cizîrê Kantonu'nun özerklik ilanını selamlamak amacıyla Önder Caddesi'nde kutlama gerçekleştirdi. Kutlamaya, Belediye Başkanı Ayşe Gökan, Belediye Eş Başkan adayı Sara Kaya, BDP yöneticileri ve Ukranya'dan gelen yabancı misafirler ile çok sayıda yurttaş katıldı. Bayrak ve posterlerin açıldığı kutlamada, havai fişek gösterisi yapıldı. Yurttaşlar "Biji berxodana Rojava", "Biji serok Apo" sloganları eşliğinde halaya çekti. Kutlamada konuşan Sara Kaya, 35 yılık Kürt mücadelesi sonucunda şu anda Rojava'da kurulan özerk yönetimi kutladı. Nusaybin'in yanı başında bulunan Rojava'nın Qamişlo kentinden gelen kutlama sesleri ile heyecanlandıklarını dile getiren Kaya, "Kürdistan 4 bir parçasına Demokratik Özerkliği ilan ederek aramızdaki sınırları kırarak, bu zaferi halkımıza yaşatacağız" diye konuştu. 

Bağlar ve Sur ilçelerinde kutlama

BDP Bağlar ilçe binası önünde yapılan kutlamaya, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Gezen, Bağlar Belediyesi Eş Başkan adayı Birsen Kaya Akad'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile PKK, KCK bayrakları açıldı. Davul zurnalı eşliğinde yurttaşlar halaylar çekerken, sık sık sloganlar atıldı. Kutlamada havai fişek gösterisi de yapıldı.

BDP Sur İlçe Örgütü ise, İskender Paşa Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği'nde şölen düzenledi. "27 Kasım ruhuyla Rojava devrimini selamlıyoruz", "Rojava demokratik özerk yönetimini selamlıyoruz" pankartlarının açıldığı şölende, sık sık " Biji YPG" ,"Biji berxwadana Rojava" sloganları atıldı. Şölende BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgün ve Sur Belediyesi Eş Başkan adayı Seyit Narin birer konuşma yaptı. Şölende Dicle-Fırat Kültür Merkezi'nin Nujiyan Müzik grubu sahne aldı. 

rojava-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.