Diyarbakır'a 1.2 milyar TL'lik yatırım!

Diyarbakır'a 1.2 milyar TL'lik yatırım!
Otel ve ofisleri 8 bin metrekare yapı alan üzerine inşa edeceklerini belirten Cengiz, "Otelimiz 154 odadan oluşacak.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da 24 yıl önce yapımına başlanan ve 2002 yılında hizmete açılan ve geçtiğimiz aylarda yıktırılan Diyarbakır'ın ilk AVM'si Mega Centerin yerine Centropol A.Ş. ve Tutka Grup işbirliğinde 1.2 milyar TL'lik yatırım ile otel, rezidans ve ofislerden oluşan çok amaçlı bir tesis yapılacak.

10 bin metrekare yapı alanı üzerinde, toplam 40 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek kompleksle ilgili bilgiler Tigris Haber'e konuşan Centropol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Han Cengiz, projenin Diyarbakır'da bir ilk olduğunu ve böylesi güzel bir projeyi kente kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Otel ve ofisleri 8 bin metrekare yapı alan üzerine inşa edeceklerini belirten Cengiz, "Otelimiz 154 odadan oluşacak. Kral dairesi, suit odaları, bin kişilik toplantı ve konferans salonu ve açık havuzu olacak. Açık havuz bölümü nişan ve düğün organizasyonlarında kullanılacak. Ayrıca Fitnes salonu, kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, kapalı ve açık otoparkları olacak. Uluslararası zincir bir otel ile görüşüp şartların uygun olması halinde o marka ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Otelimizin 500 metrekare terası ise restoran ve cafe olarak hizmet verecektir. Otelimizin altında 8 cadde mağazamız olacak. Bunları ulusal ve uluslararası markalara işletmeye vereceğiz" dedi.

Ofis projelerinin ise 84 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi ofislerden oluşacağı bilgisini veren Cengiz, "Ofislerimizde beş ayrı tip seçenek sunacağız. Klasik ofis mantığından ziyade premium ofis segmentinde bir proje ile hareket ediyoruz. Rezidans projelerinin ise 2 blok ve 72 daireden oluşacağına vurgu yapan Cengiz "40 ve 75 metrekareden oluşan rezidanslar olacak. Bunları uzun vadeli konaklamalar için kullanacağız. Bir nevi otele alternatif olacak şekilde planladık" diye konuştu.

Centropol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Han Cengiz, projenin inşaatına başladıklarını ve 2026 yılının ilk çeyreğinde inşaatın tamamlanarak, projenin faaliyete geçeceğini ve söz konusu proje kapsamında 200'den fazla insana istihdam sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum