Diyarbakır’a eğitim ve teknoloji merkezi

Diyarbakır’a eğitim ve teknoloji merkezi
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesince yapılan Ali Emiri BilgieviCezeri Bilim Merkezi’nin açılış törenine katıldı

TİGRİS HABER - Vali Su: “İlimizde Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Bakanlıklar olarak her alanda olduğu gibi gençlerimize, çocuklarımıza yönelik çok önemli, güzel hizmetleri hep birlikte gerçekleştiriyoruz”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesince yapılan Ali Emiri BilgieviCezeri Bilim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır’a kazandırdığı Ali Emiri BilgieviCezeri Bilim Merkezi eğitim vermeye başladı.

Çocuklar geleceğimiz

Vali Su, törende yaptığı konuşmada, kentte her alanda çok önemli, güzel, özel hizmetler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

“Hem kamu sektöründe birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz hem de özel sektörümüz de kendi alanında faaliyetlerini hızla yapıyor. Yeni iş yerleri, yeni fabrikalar açarak ilimizin ekonomisine çok önemli, ciddi katkılar sağlamaya devam ediyor” ifadelerini kullanan Vali Su, konuşmasına şöyle devam etti:

“İlimizde Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Bakanlıklar olarak da her alanda olduğu gibi gençlerimize, çocuklarımıza yönelik çok önemli, güzel hizmetleri hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bugün Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirdiğimiz bir hizmeti açmış olacağız. Malum çocuklarımız, her şeyimiz, geleceğimiz. Ülkemizin geleceğini onlara emanet edeceğiz. O yüzden onların güzel yetişmesi için her anlamda vasıflı birer birey olmaları için hem Valilik olarak hem de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

Çocuklara ve gençlere yapılan destekler

Çocuklarımıza ve gençlere yönelik çalışmaları anlatan Vali Su, şunları dile getirdi:

“Çocuklarımızın iyi yetişmesi için, geçen sene Büyükşehir Belediyesi olarak 10 bin yavrumuzu lise ve üniversitelere eğitim ücretsiz kurslarına aldık. Onlara takviye eğitim verdik. Bu sene 15 bin yavrumuza bu şekilde kurs verdik. Geçen sene 22 bin yavrumuzun spor tesislerimizde istedikleri her branşta sporla buluşturduk. Bu sene yaklaşık 32 bin yavrumuzu sporla buluşturuyoruz. Geçen sene yaklaşık 60 bin öğrencimizi yaz kurslarında müftülüğümüz camilerimizde Kur'an'la buluşturduk. Bu sene de yine aynı, 60 bin öğrencimiz var.İnşallah daha da geçeceğiz kayıtlar devam ediyor, öğrencilerimizi isteyen yavrularımızı Kuran'la buluşturuyoruz. Hazar Yaz Kampımız var orada çocuklarımızı yüzme diğer branşlarda kamp yaptırıyoruz. Geçen sene üniversiteyi ilimizden kazanan her öğrencimize 2 bin 500 lira nakdi yardım yaptık. Gençlerimizin yetişmesi için her türlü fedakârlığı, imkânı seferber etmeye gayret ediyoruz. “

Teleskopla gökyüzü gözlemleri

Ali Emiri BilgieviCezeri Bilim Merkezi’nin 2 ile 8. sınıf arasında okuyan öğrencilere hizmet vereceğini belirten Vali Su, şunları aktardı:

“Okul derslerine takviye eğitimler vereceğiz. Gelecek yazılımda, El Cezeri Bilim Merkezi'mizde robotik kodlama, yazılım konularında çocuklarımıza eğitimler vereceğiz. Terasta bir planetaryum imkanımız olacak, çocuklarımız orada teleskopla gökyüzü gözlemleri yapabilecekler. Çocuklarımızın sosyal anlamda gelişimlerini sağlamak için burada ayrıca kültürel faaliyetler imkanı da sunuyoruz. Folklor, müzik eğitimi, zeka oyunları, spor faaliyetleri bunların da hepsini burada isteyen yavrularımıza vermiş olacağız. Onların hizmetine sunmuş olacağız. Tüm bunları yaparken çocuklarımıza psikososyal destek de sağlayacağız. Onların her alanda sosyal gelişimini, bilimsel gelişimini sağlamak için imkanları seferber etmiş olacağız. Buraya 405 çocuğumuzun kaydını yaptık, 3 Temmuz'dan beri bu yaz okullarımız devam ediyor.”

Açılışın ardından teknoloji sınıflarını gezen Vali Su, öğrencilerle ve velilerle yakından ilgilendi.

Programın ardından Vali Su, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesi, Talaytepe Spor Tesisleri’ni ziyaret etti, ‘Spora Gel’ yaz kurslarında eğitim gören öğrencilerle voleybol oynadı.

Vali Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve daire başkanları eşlik etti.(Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.