Diyarbakır’a “Facebook İstasyon”

Diyarbakır’a “Facebook İstasyon”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin (Habitat) İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden biri Diyarbakır’da açılıyor.

Online olarak gerçekleştirilen protokol imza töreni, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Programları Müdürü Ece Başay ile birlikte Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil’in katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Van, Trabzon, Bursa, Ankara, İzmir, Çanakkale ve Antalya’da protokolleri imzalanan ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu olan Diyarbakır İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirmeye ve ülke ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

tigris-haber2.jpeg

 “Ülkenin dört bir yanında hayata geçireceğiz”

Facebook Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Azzam Alameddin Diyarbakır’da açılacak topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün protokolünü imzaladığımız Diyarbakır uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

Bölgenin girişimciliği

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır ” ifadelerini kullandı.

 

tigris-dtso.jpeg

İşbirliğinde üst düzey

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin nitelikli işlere erişimi, geleceğe yönelik yetkinlikler kazanması ve girişimciliklerinin desteklenmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, şöyle dedi; “Bugün imzaladığımız bu protokol Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi ile başlattığımız bu çalışmaları, Facebook, TOBB ve Habitat Derneği işbirliğinde bir üst düzeye taşıyoruz. Sağladığımız ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile gençler, kadınlar, KOBİ’ler gibi farklı hedef gruplarına yönelik daha nitelikli hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Facebook İstasyonu önce Sanayi Mektebimiz sonra da Girişimci Destek Merkezimiz bünyesinde hizmet vermeye başlayacak.”

Bağlantılar güçlenecek

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise, “Diyarbakır İstasyon’da yapılacak KOBİ’leri geliştirmeye yönelik faaliyetler, gerek Diyarbakır girişimcilik ekosistemindeki aktörler arasındaki bağlantıyı, gerekse Diyarbakır’daki ekosistemin İstanbul, Ankara ve yurtdışı ile bağlantılarını güçlenecektir” diye konuştu.

tigris-dtso-s1.jpeg

Küresel pazarlara ulaşım

Diyarbakır İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olmayı hedefliyor.(HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.