Diyarbakır’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Eğil’e hayran kaldı

Diyarbakır’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Eğil’e hayran kaldı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Peygamberler ve Krallar şehri Diyarbakır’a geldi. Eğil İlçesine giden Tatar, Dicle barajında Kıbrıs’ta eğitim gören bazı öğrencilerle buluştu.

TİGRİS HABER - Elazığ ve Malatya temaslarını tamamlayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır’a geldi. Cumhurbaşkanı Tatar’ı, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım karşıladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Asur Kral Mezarları ile Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Hz. Zülkifl ile Hz. Elyesa peygamberlerin kabrini ziyaret ederek, Dicle Barajı Gölünde tekne turu attı.

tatar-tigris.jpg

Eğil ilçesinde yaptığı konuşmada Tatar, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, KKTC'de yaşayan ve öğrenci olarak bulunan çok sayıda Diyarbakırlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki köprülerin daha da güçleneceğine inanç belirterek, aradaki bağların çok sağlam olduğunu kaydetti. KKTC'de 20 Temmuz kutlama törenleri için hazırlıkların başladığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin de kutlamalar için KKTC'de olacağını söyledi. (Haber Merekzi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.