Diyarbakır'a yeni bir futbol Akademisi

Diyarbakır'a yeni bir futbol Akademisi
Diyarbakır’da Bağcılar Sportif Faaliyetler Kulübü, kırsalda yaşayan genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Futbol Akademisi açtı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden ve geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bağcılar SFK, yeni yetenekleri keşfetmek ve gençlerin hayallerine ulaşmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bağcılar SFK, Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde açtığı okulda gençler haftada iki gün antrenman yaparak hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. 7-16 yaş arası çocukların katılabildiği akademide eğitimler lisanslı sporcular Mahsun Atak ve Kenan Yürür tarafından veriliyor.

“Amaç kırsaldaki çocukları spora teşvik etmek”

Mahallede bulunan özel bir halı sahada idmanlarını sürdüren çocuklar, antrenmanlarını daha iyi şartlarda yapmak için yetkililerden mahalleye spor tesisi yapılmasını istiyor. Antrenör Mahsun Atak, futbol okulu ile genç yetenekleri keşfetmeyi amaçladıklarını belirtti. Atak, “Kırsalda yaşayan çocukları spora teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Bağcılar SFK ile yaptığımız görüşmeler neticesinde eğitimini tamamlayan başarılı öğrencilere lisans çıkaracağız ve profesyonel futbol oynamaya başlayacak” dedi.

Gençlerin heyecanının kendilerini daha çok motive ettiğini ifade eden Atak, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinden destek beklediklerini aktardı. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.