Diyarbakır'a yeni spor yatırımları müjdesi

Diyarbakır'a yeni spor yatırımları müjdesi
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından kente yeni spor yatırımları müjdesi geldi. Birçok ilçeye tesisler yapılarak mevcut tesisler modernize edilecek.

TİGRİS HABER - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Diyarbakır’a üst üste yeni tesis müjdeleri geliyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik arasında imzalanan protokolle Büyükşehir Belediyesi, Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek.

Gençlere spor yapabilme alanları oluşturmak amacıyla Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik arasında protokol imzalandı. Yapılan protokol gereği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın maddi desteğiyle Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek. Yakın zamanda inşa çalışmalarının başlayacağı Eğil ve Kocaköy ilçelerinde 1’er adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, soyunma odaları, tribün, çevre düzenlemesi ve aydınlatma yapılacak.

Yine İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürüyken Diyarbakır’a Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atanan Nüammer Uslu ilçe ziyaretlerinin ardından gerekli eksikleri ve yeni yapılacak olan çalışmalarla ilgili Modern tesisler için kolları sıvadı.

İl Müdürü Uslu oluşturduğu ekiple Diyarbakır merkez ve ilçelerde bulunan tesislerde yaptığı incelemelerin ardından yeni tesislerin ve mevcut olanların modernizasyonu müjdesi geldi.

Hangi ilçeye ne yapılacak?

Eğil, Kocaköy, Lice, Çınar, Kulp, Bismil ve Çüngüş ilçelerinde yeni tesisler yapılacak mevcut olan tesislerin modernizasyonu sağlanacak.

Çınar’da sentetik çim yüzeyli futbol sahasının tribün üstü çelik malzeme ile kapatılarak 500 kişilik portatif tribün yapılacak.

Çüngüş’te sentetik çim yüzeyli futbol sahasının aydınlatılması sağlanarak Bismil’de sentetik çim yüzeyli futbol sahasında tribün üstü kapatılarak prefabrik soyunma odası ve 500 kişilik portatif tribün ve çevre duvarı yapılacağı kaydedildi.

Kulp’ta sentetik çim yüzeyli sahanın aydınlatılmasının yanı sıra Lice’de sentetik çim yüzeyli futbol sahasına arakatlı tribün ve aydınlatılma yapılacağı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.