Diyarbakır’da 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni

Diyarbakır’da 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni
Diyarbakır'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

TİGRİS HABER - Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, saygı duruşunda bulunularak bayraklar yarıya indi.

diyarbakir-anma-1.jpg

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ‘Atatürk’ün Hayatı’ konulu sunumuyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okumasının ardından ‘Atatürk’ün Asker Kişiliği’ ve ‘Atatürk ve 10 Kasım’ konulu konuşmalar yapıldı. Program, Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu.

Yenişehir ilçesi Anıt Park’ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

anma-tigris.jpg

Öte yandan Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki baraj gölünde dalış gerçekleştiren Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi, Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 84'üncü yılında, Asurlulardan kalma tarihi kalıntıların önünde üzerinde Atatürk portresi yer alan Türk bayrağı açarak andı.(AA/İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.