Diyarbakır’da 11 kadına elektronik kelepçe takıldı

Diyarbakır’da 11 kadına elektronik kelepçe takıldı
Diyarbakır’da, Leyla Güven’e destek vermek amacıyla yapılan eyleme katılan ve gözaltına alınan 14 kadından 11’ine elektronik kelepçe takıldı.

Tigris Haber- Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde 20 Mart günü bir araya gelen kadınlar, açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’e destek olmak amacıyla “durma eylemi” gerçekleştirdi. Kadınlara müdahale eden polis 14 kadını gözaltına aldı. 14 kadının 5 gün sonra Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Rewşen Karademir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Sur İlçe Eşbaşkanı Sevim Coşkun, HDP Parti Meclis Üyesi Nevriye Çur, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri Safiye Akdağ, Remziye Sızıcı, Ronda Bat, Halime Akyol, Leyla İnal, Ayten Aytin ve Ayfer Bakır’ın bulunduğu 14 kadın, Savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. 

 Mahkeme, 14 kadından 11’ine ev hapsi verdi. Mahkeme, ev hapsinin gerekçesini ise açıklamazken geçtiğimiz günlerde kadınlara elektronik kelepçe takıldı.

 ‘İtirazlarımızı yaptık’

 İtirazların yapıldığını kaydeden kadınlar, kendilerine iletilen gerekçenin ise süreklilik arz edebileceğinden elektronik kelepçe cezasının verildiğini söyledi. Kadınlar verilen kararın siyasi olduğuna dikkat çekerek, “Yaptığımız itirazdan Pazartesi cevap çıkar diye umuyoruz. Sonuç olarak bize, ‘dışarıda değil içerde olun nasıl olursanız olun’ diyorlar. Ayrıca seçme ve seçilme hakkına ve siyaset yapma hakkının ihlalidir. Seçim ağzında verilen bu karar manidardır” yanıtı verdiler. (Kaynak: jinnews)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.