Diyarbakır’da 2. Kademe Badminton Antrenörlük kursu başladı

Diyarbakır’da 2. Kademe Badminton Antrenörlük kursu  başladı
Diyarbakır’da Türkiye Badminton Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında yer alan 2.Kademe Badminton Antrenörlük kursu düzenlendi.

Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Deneyimli eğitmenler Murad Sönmez ve Ayhan Baydil'in eğitimleriyle başlayan Kurs, 6 Şubat’a kadar devam edecek. Kursa, 17 ilden 30 kursiyer katıldı.

Diyarbakır Kayapınar Şehit Polis Halit Gürsel Spor Kompleksinde devam eden Badminton 2. Kademe Antrenörlük Kursuna Türkiye genelinde 17 İl’den 30 kursiyer ve 53 antrenör katıldı. Aday Antrenör kursiyerlere ziyaret bulunan, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdür Vekili Aydın Çetin ve Spor Şube Müdürü Baki Karabulut başarılar dileklerinde bulundu.

Eğitimler, Badminton sporunu gelişmesinde büyük pay sahibi
Çetin, Badminton sporuna ilgi duyan ve uzmanlaşmak isteyen katılımcılar için, antrenörlük konusundaki bilgi ve becerilerini gelişmesinde en büyük fayda ve en büyük pay sahibi olacağını söyledi.

Badminton nedir, nasıl oynanır?

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, badminton topu'nun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmemesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.