Diyarbakır’da 20 bina her an yıkılabilir

Diyarbakır’da 20 bina her an yıkılabilir
Depremin vurduğu kentlerden biri olan Diyarbakır’da toplamda 19 bina yıkılırken, yapılan hasar tespit çalışmalarında 20 binanın ise her an yılabileceği raporlandı. 300 binanın ise ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 depremden etkilenen Diyarbakır’da bulunan 71 binin üzerindeki binanın 15 tanesinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesinin 120 inşaat mühendisiyle destek verdiği çalışmalarda, 20 binanın her an çökme tehlikesi bulunduğu tespit edildi.

Yaklaşık 200 kişiyle bütün ilçelerde oluşturulan ekiplerin eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalarda, 300 binada ise ağır tespit edildi. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, kentte bulunan ve yıkılan 7 binanın 4’ünde arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle, ekibe katılacak yeni kişilerin verilecek eğitimin ardından hasar tespit çalışmalarına dahil edilmesi bekleniyor.

Diyarbakır’da 4’ü merkez Bağlar, 3’ü de Yenişehir ilçesinde olmak üzere yıkılan binalarda, Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Deprem Kriz Merkezi verilerine göre, şu ana kadar 380 kişi yaşamını yitirmişti. Kentteki 5 binada arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken, Diyar Galeria ve Serin 2 Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.