Diyarbakır’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği

Diyarbakır’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği
Diyarbakır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin her alanda adanmışlığı ifade eden en kıymetli meslek olduğunu söyledi.

Bilgi ekonomisi ve ekonomiyi belirleyen bilgi üretiminin başat olduğu bir çağda, en değerli kavramın bilimsel bilgi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, zamanın ruhunun, bilginin ürüne dönüştürülmesi, bilginin kullanılarak değişimin yönlendirilmesine kadar bir dizi belirleyiciden etkilendiğini aktardı.

dd-030.jpg

“Gelecek eğitim yılında büyük bir iyileşmeyi, değişimi gerçekleştireceğiz”

Güzeloğlu, dünyayı bilgiyi üretenlerin yönettiğini, bu nedenle bilgi ve üretim kavramlarında da öğretmen ve eğitim sisteminin öne çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimizin bu noktadaki katkılarını, çabalarını, ışık saçtığı en küçük yerleşim biriminden merkez ve metropollere kadar oluşturduğu değer alanını biliyoruz. Diyarbakır'da eğitimin istediğimiz boyuta gelmesi için iddiasını ortaya koyan, ulusal ve uluslararası alanda anılan bir kent olması için yoğun gayret içerisindeyiz. Gelecek eğitim yılında derslik sayılarından başlayarak çok büyük bir iyileşmeyi, değişimi gerçekleştireceğiz."

dddd-006.jpg

“100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak kentte eğitimin niteliğinin yükseltilmesi için çok büyük bütçe ayırdıklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Belediye olarak 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz. Kriterleri İl Milli Eğitim Müdürülüğünce belirlenecek, ilk yarıyılda başarılarıyla öne çıkan 50 öğretmenimizi ara tatilde, ikinci yarıyılda da yaz tatilinde 50 öğretmenimiz olmak üzere 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz." diye konuştu.

ddd-015.jpg

Programda, aday öğretmenler yemin ederek göreve başladı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.