Diyarbakır’da 28 kişi tutuklandı, 31 kişi serbest

Diyarbakır’da 28 kişi tutuklandı, 31 kişi serbest
Diyarbakır Cumhuriyet Basşavılığının yürüttüğü bir soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında gezeteci, siyasetçi, avukat ve sanatçıların bulunduğu 128 kişiden 28’i tutuklandı, 31’i ise serbet bırakıldı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturmada, Diyarbakır merkezli 21 ilde gözaltına alınan ve aralarında gezeteci, siyasetçi, avukat ve sanatçıların bulunduğu 128 kişiden 3’ü avukat olmak üzere 28 kişi tutuklandı, 9’u avukat 31 kişi ise serbest bırakıldı. Dün, Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama istemiyle sevk edilen gazeteciler Mehmet Şah Oruç, Beritan Canözer, Abdurrahman Gök ve Remzi Akkaya'nın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmasının ardından dün gece tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilenlerden bazılarının tutuklanmasıyla tutuklama sayısı 28’e yükseldi.

Tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen, Devrim Roni Atik, Kadir Şenci, Berfin Can, Muhsin Acar, Osman Demir, Rumet Çetin, Mehdi Kaya, Cotkar Amara Yürek, Hamza Cihangir, Hasret Yelboğa, Suat Arda Işık, Şahin Biçimli, Hakim Kaya, Mikail Barut, Tacettin Araz, Nurullah Özgün,Abdulbari Marlay, Ferit Aktepe, Şervan Doğan ve Cesur Yılmaz, Süleyman Ulucan "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

3 avukat tutuklandı, 9’u serbest bırakıldı

Gözaltına alınan avukatlardan Serhat Hezer, Burhan Arta, Özüm Vurgun savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği avukatlar Hezer, Arta ve Vurgun hakkında “örgüt üyeliğinden” tutuklama kararı verdi. Sabah saatlerinde avukatlar, Eylül Özgültekin, Gurbet Özbey Öner ve Jiyan Sametoğlu'nun adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasından sonra akşam saatlerinde adli tedbir kontrolüyle mahkemeye sevk edilen avukatlardan Mustafa Şenci, Bünyamin Şeker, Berdan Acun ve Halise Dakalı, Kenan Ayğay ve Fırat Taşkın yurt dışı yasağı adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar

Sanatçılar Elvan Koçer, Şahperi Alphan Bayhan'ın sabah saatlerinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasının ardından, akşam saatlerinde adli kontrol tedbiriyle mahkemeye sevk edilen Ramazan Kaval, Talip Turan, 78'liler Derneği yöneticisi Abdulgani Alkan, Avaşin Yanar, Tarık Aydemir, Müslüm Şahinsoy, Süleyman Avcı, Havva Gençoğlu, Mehmet Menge, Zeynep Demir, Seyit Özbaş, Sadrettin İnal ve soyadı öğrenilemen Çekdar isimli bir kişi, da yurt dışı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Sanatçıların tamamı serbest

Gece saatlerinde savılık ifadelerinin ardından adli kontrol tedbiriyle mahkemeye sevk edilen Xwebûn gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kadir Esen, tiyatro sanatçıları Özcan Ateş, Yavuz Akkuzu, Devrim Demir, Hamdusena Özbey, Mehmet Yalçın, Hüsamettin Kılıç, yurt dışı çıkış yasağıyla serberst bırakıldı.

Gece saatlerinde serbest bırakılanlarla birlikte serbest bırakılan kişi sayısı 31’e yükselirken, bu gün de gözaltında tutulanların adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.