Diyarbakır'da 4 manda göleti faaliyete girdi

Diyarbakır'da 4 manda göleti faaliyete girdi
Diyarbakır Yenişehir ilçesinde su sorununun çözümü için ıslahı tamamlanan 4 manda serinleme ve yaşam göleti faaliyete girdi.

TİGRİS HABER - Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Alpu ve Sancar mahallelerinde ıslahı tamamlanan göletler, üreticilerin yaşadığı su sorununu ortadan kaldırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Polat, sulak alanlarının azalmasıyla manda besiciliğinin büyük oranda etkilendiğini belirtti.

Yapılan göletlerin üretimi artıracağını dile getiren Polat, şöyle devam etti:

"Manda yetiştiriciliğini teşvik etmek ve bölgede kuraklığın etkisini artması nedeniyle manda üreticilerinin yaşadığı su sorununa çözmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Öncelikle tıkanan kanalları açarak göletlere gelen su miktarını artırdık. Böylece göletlerimize düzenli olarak su takviyesi yapılmaktadır. Etinden sucuk ve pastırma yapılan, besin değeri yüksek olan yoğurdu ve kaymağından yararlanılan mandalarımızın üretiminin artırılabilmesi amacıyla bölgemizdeki manda üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.