Diyarbakır’da 423 kişilik kadroya 41 bin başvuru iddiası

Diyarbakır’da 423 kişilik kadroya 41 bin başvuru iddiası
Diyarbakır’da 423 personel alımıyla ilgili 41 bin başvuru yapıldığı iddiaları Büyükşehir Belediyesince doğrulanmadı. Başvurucu sayısının sonuçlar açıklandığında paylaşılacağı ifade edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir, Büyükşehir, DİSKİ ve merkez ilçe belediyelerine alınacak 423 personel için yaklaşık 41 bin kişinin başvurduğu iddialarının doğru olmadığını ve sonuçlar açıklandığında başvurucu sayısının açıklanacağını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediyeleri personel ihtiyaçlarını gidermek için alınacak 423 personel kadrosuna 41 bin kişinin başvuruda bulunduğu iddiaları basında yer aldı. 423 personel alımı için 22 Mart’ta internet üzerinden ilan başvurusu açılırken, başvurular 24 Mart’ta sona erdi.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, 18 Mart tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Diyarbakır'da yerel yönetimlerde ilk defa kura yöntemiyle personel alımının yapılacağını belirtmişti.

Alım şartlarının başında Diyarbakır'da ikamet etme şartı getirilen personel alımında, istihdam edilecek 423 personelin 56'sı büyükşehir, 87'si DİSKİ Genel Müdürlüğü, 130'u Kayapınar Belediyesi, 100'ü Yenişehir Belediyesi ve 50 personele de Sur Belediyesi’ne alınacağı açıklanmıştı.

Büyükşehir: İddialar doğru değil

İnternet üzerinden yapılan iş başvurusunda işe alınanlar noter huzurunda belirlenirken, işe başvuranların sayısının 41 bin kişi olduğu iddia edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise, İŞKUR’dan edindikleri bilgilere göre, söz konusu iddiaların doğru olmadığını ve başvurucu sayısının sonuçlar açıklandığında açıklanacağını ifade ettiler. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum