Diyarbakır'da 5 Haziran anması

Diyarbakır'da 5 Haziran anması
5 Haziran Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılan basın açıklamasıyla 5 Haziran 2015’te HDP Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 5 Haziran Aileleri İnisiyatifi, Diyarbakır da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdiği “Büyük İnsanlık Mitingi”ne yönelik yapılan İŞİD bombalı saldırısının yıldönümüne dair, saldırının yapıldığı yerde basın açıklaması gerçekleştirdi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Newroz Uysal, DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklama öncesi, bombalı saldırının yapıldığı alana kırmızı güller bırakıldı. “Hun nahên ji bîr kirin” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık “Şehît Namirin” sloganları atıldı.

5-haziran-tigris.jpeg‘Yüzlerce arkadaşımız katledildi’

HDP’nin 5 Haziran 2015 yılında gerçekleştirdiği mitinge İŞİD'ın bombalı saldırısı sonucu 5 arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini hatırlatan HDP Diyarbakı İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, yüzlerce kişinin ise yaralandığı belirtti. Yaşanan bombalı saldırıların barışa yönelik saldırlar olduğunu ifade eden Atasoy, “Halkı korku hegemonyası ile baskı altına almaya başladı. Silsileler şeklinde süren bombalı saldırılarda yüzlerce arkadaşımız katledildi. Bu katliamların arkasındakileri ne yazık ki yargılamadılar. Bizler yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

‘Ölen biz öldüren onlar’

Patlamada yaşamını yitiren Necati Kurul’un abisi Hayati Kurul, patlamadan önceki süreçte herkesin barış talebinin olduğunu söyledi. Kurul, şöyle devam etti: “O gün burada barış talebi olanların içinde bombalı saldırı gerçekleştirenler, barışın ne olduğunda bilmiyorlardı. Bu topraklara ölümü reva görmüşler. 5 Haziran, Suruç ve Ankara Katliamlarının failleri daha yargılamadan, bakanları ve hükümetiyle bizleri ‘terörist’ ilan ediyorlar. Ölen biz öldüren onlar ama bizler terörist oluyor. Bizler bunları kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Mücadelemizden asla vazgeçmedik’

5 Haziran bombalı saldırısı Kürt halkı ve kadınlar başta olmak üzere tüm muhaliflere dönük saldırıların artmaya başladığını söyleyen Adalet Kaya’da, “O gün düğmeye basanlar hala varlıklarını sürdürüyorlar. Ama bizler, mücadelemizden asla vazgeçmedik. İstedikleri sonuca asla ulaşamayacaklar. Barış, eşitlik özgürlük ve demokratik zemini yaratana kadar mücadelemiz sürecek. Yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.