Diyarbakır’da 5 kayyumun görev yeri değişti

Diyarbakır’da 5 kayyumun görev yeri değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Diyarbakır’da 5’i kayyum 7 kaymakam ile 3 Vali yardımcısının görev yeri değiştirildi.

TİGRİS HABER -  Daire başkanlığı, genel müdürlük, vali yardımcılığı ve kaymakamlıklara ilişkin, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 427 mülki idare amirinin görev yeri değişti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.  Buna göre, Bakanlık merkezinde görevli 20 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken 5 kaymakam ve 3 vali yardımcısı merkez teşkilatında değişik görevlere getirildi.

Bakanlığın merkez teşkilatında görev yapan 5 mülki idare amirinin ise vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı.  Kararname ile geçen dönemde de yapılan uygulama ile vali yardımcılarının kaymakamlık görevine atanmalarına devam edildi.

200'den fazla Kaymakamın görev yeri değişti

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır gibi pek çok şehirde bulunan 200'den fazla ilçenin kaymakamı değişti. Bu kapsamda, Buca Kaymakamlığına Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Mamak Kaymakamlığına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Diyarbakır-Bağlar Kaymakamlığına 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Soma Kaymakamlığına Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya atandı.

Bu kapsamda Diyarbakır’ın 7 İlçesine atanan kaymakamlar şunlar;

Bağlar Kaymakamlığına Yavuz Güner, Hazro Kaymakamlığına Ferhat Vardar, Bismil Kaymakamlığına Hamza Türkmen, Çermik Kaymakamlığına Ramazan Polat, Kocaköy Kaymakamlığına Abdülkadir Umut Kasmar, Çınar Kaymakamlığına Güher Sinem Büyüknalçacı, Çüngüş Kaymakamlığına Tuncay Kaldırım.

Vali Yardımcılığı görevine atananlar ise, Onur Yeniay, Ömer Coşkun ve Fatih Cıdıroğlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.