Diyarbakır’da, 5 yıldır kapalı olan kapı açılıyor

Diyarbakır’da, 5 yıldır kapalı olan kapı açılıyor
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde 5 yıl önce güvenlik gerekçesiyle beton bariyerlerle kapatılan Urfakapı ile eski hal arasındaki kapı açılıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 5 yıl önce yaşanan hendek ve barikat olayları sırasında güvenlik önlemleri artırılmış, İlçenin birçok mahallesinin giriş ve çıkışları beton bloklarla kapatılmıştı. Bu kapsamda surların Urfakapı tarafından eski hale açılan kapıda güvenlik gerekçesiyle beton bloklarla kapatılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gönül Özel, bu sorunu bugün ziyaret ettiği Diyarbakır Vali Münir Karaloğlu’na sordu.

Özel: Valimiz çözüm odaklı

vali-005.jpg

Ziyarete ilişkin gazetemize konuşan Özel, “Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte ilimize yeni atanan Valimizi ziyaret ederek, kent sorunlarını dile getirdik. Yenişehir İlçesi Çelikevler mahallesinde yaşanan imar, Cumhuriyet ve Aziziye Mahallelerinin üst geçit talebi ve Sur İlçesi’nde 5 yıldır kapalı olan kapının açılması için Vali beyin devreye girmesini istedik. Şehrin sorunlarına hakim olan valimiz ilgili birimlere talimat vererek sorunların çözümünü istedi. Sayın Valimizin çözüm odaklı olması sevindirici. Umarım kentimiz için güzel çalışmalara imza atar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.