Diyarbakır’da 50 milyonluk vurgun olayında flaş gelişme

Diyarbakır’da 50 milyonluk vurgun olayında flaş gelişme
Diyarbakır’da tarihe geçen 50 milyonluk kuyumculuk vurgununda önemli bir gelişme yaşandı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kişinin birikimlerini toplayıp 50 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle haklarında 350 yıl hapis istemiyle dava açılan 3 sanıktan biri tahliye edildi.

350 yıl ceza isteniyordu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz yıl aralarında Vali, kaymakam, yargı ve emniyet mensupları gibi birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayıp, ”Paranızı işleterek, size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek iki yılda 50 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen kuyumcular Zülküf Ortaç, Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 51 kişi mağdur olarak yer almış, hazırlanan iddianamede, nitelikli dolandırıcılık suçundan Zülfikar Ortaç, Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel hakkında 350 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

İlk duruşma Mart ayında yapıldı

Davanın ilk duruşması geçtiğimiz Mart ayında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Duruşmada söz alan müştekiler, mağdur olduklarını belirterek zararlarının karşılanmasını talep etmişti.

Mahkeme duruşmayı 4 Haziran tarihine erteledi

Söz alan tutuklu Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel ise, yaşananlardan haberlerinin ve bilgilerinin olmadığını ileri iddia ederek tahliyelerini talep etmişti. Duruşmada avukatların, üst düzey bürokratlarla ticari ilişki ya da emanet para ilişkisi yaşayıp yaşamadıkları sorusuna yanıt veren Ortaç, hiçbir üst düzey bürokratla bir ticari ilişki içerisinde olmadıklarını iddia etmişti. Mağdur ve sanıkları dinleyen mahkeme heyeti sanıklar Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 4 Haziran tarihine ertelemişti.

Ara kararda tahliye kararı

Ancak geçtiğimiz günlerde sanık avukatlarının tahliye başvurusunu değerlendiren mahkeme, dosya üzerinden tutukluluk durumunu inceledi. Mahkeme ara kararda Zülküf Ortaç’ın tahliyesine karar verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye talebine itiraz etti. İtiraz talebiyle ilgili yapılan inceleme sürüyor. 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum