Diyarbakır’da 6 markete ‘fahiş fiyat’ cezası

Diyarbakır’da 6 markete ‘fahiş fiyat’ cezası
Diyarbakır’da fahiş fiyat denetimi yapan zabıta ekipleri, 6 markete ceza kesti.

TİGRİS HABER - Ülke genelinde Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat artışları ile stokçuluk eylemlerinin yakından takibi amacıyla başlatılan denetimler devam ederken, Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde denetimler yapıldı. Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile market ve fırınlarda fahiş fiyatların önlenmesi adına stokçuluk, gramaj, etiket ve fiyat denetimi yaptı.

Yenişehir İlçesi'nde yapılan denetimlerde, gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlarına bakan zabıta ekipleri daha sonra raflardan aldıkları ürünleri kasada okutarak, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığını kontrol etti.

3 markette fiyatlarlar uyuşmadı

Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ile birlikte yapılan kontroller sonucunda 3 Markette ürünlerin raflardaki fiyatı ile kasa fiyatlarının aynı olmadığı tespit edilirken, 3 markette ise son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satışının yapıldığı belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından marketler hakkında tutanak tutularak cezai işlem gerçekleştirildi.

Yasal yaptırımlar uygulandı

İlçede stokçuluk ya da fahiş fiyatlar ile haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı gereken yasal yaptırımların uygulandığını belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci, "Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetimlerde, etiket fiyatlarından alış satış fiyatlarına kadar tüketicinin korunmasına yönelik tüm ayrıntılar titizlikle incelenmektedir.  Denetimlerimizde sadece tüketici olan vatandaşımız değil, haksız rekabete maruz kalan esnaf kardeşlerimizi de korumaktayız. Amacımız, stokçuluğun önüne geçmek ve vatandaşlarımızın esnafımızın ekonomik çıkarlarını korumaktır.’’ dedi. (Kaynak: Yenişehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum