Diyarbakır’da 8 Mart kutlaması sürüyor

Diyarbakır’da 8 Mart kutlaması sürüyor
Diyarbakır İstasyon meydanındaki 8 Mart kutlamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, kadın kazanımlarının yok sayıldığına ve kadınların tutuklandığına dikkat çekti.

Diyarbakır İstasyon meydanında 8 Mart kutlaması konuşmalarla sürüyor. Kadınların alandaki coşkulu halaylarının ardından 8 Mart programı konuşmalar eşliğinde sürüyor. Miting alanında kadınlara hitap eden HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, iktidarın İnsan Hakları Eylem Planı’ndan bahsederken bir yandan da kadınları tutukladığına dikkat çekti.

‘Mücadelemiz her alanda sürecek’

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, İstasyon meydanında 8 Mart’ı kutlayan kadınlara seslendi. Aydeniz, Kürt kadınlarının mücadelesine vurgu yaparak şunları söyledi: “ Ne yaparlarsa yapsınlar kadınlar alanlarda. Bütün dünyada kadınlar direniyor. Kürdistan’da Ortadoğu'da Türkiye de kadınlar seslerini bir yapıp faşizme seslerini yükseltiyorlar. Kadınlar yılardır direniyor. Kazanımlar yok sayılmak isteniyor, faşizm ittifakları tarafından. İstanbul sözleşmesinde vazgeçmeyeceğiz. Eylem Planının açıkladıktan sonra Meryem Ana’yı tutuklayan zihniyeti kınıyorum. Bugün kadın direnişinden, kadının duruşundan, özgür geleceği inşa eden kadınlardan korktukları için her gün siyasi operasyon yapıyorlar. Bunu da demokrasi adı altında yapıyorlar. Biz biliyoruz ki demokrasi bunların yanından bile geçmez. Çünkü bunlar karanlıktan, faşizmden, savaştan besleniyorlar. Savaş politikalarınıza karşı, tecrit politikalarınıza karşı asla sessiz kalmayacağız. Savaş bitene, tecrit sonlanana kadar mücadelemizi her alanda devam ettireceğiz.”  (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.