Diyarbakır’da 80 şoförün işine son verilecek!

Diyarbakır’da 80 şoförün işine son verilecek!
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne TYP kapsamında filyasyon ekibine şoför olarak alınan 80 kişi sözleşmenin yenilenmemesi üzerine işten çıkarılacak. “Geçici kahramanlar olmak istemiyoruz” diyen şoförler işlerine devam etmek istiyor.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında filyasyon ekibinde çalışan 80 şoförün işine son verilecek. Şoförler işlerini kaybetmek istemediklerini belirterek biten sözleşmelerinin yenilenmesini talep ediyor.

“Bizler geçici kahramanlar olmak istemiyoruz”

Mesleğinin sürekliliğini isteyen ve 9 ay kadar filyasyon ekibinde şoför olarak çalışan Mehmet Emçe: “9 aydır çalışmakta olduğum Diyarbakır İl Sağlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde devletimin seferberlik ilan ettiği Kovid-19 ile mücadelede şoför olarak en ön safta yer almaktayım. Tüm ailemi yakınlarımı riske atarak bu görevde yer almayı kabul ettim. Ben üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya da hazırım her zaman. Aynı anlayış ve yaklaşımı yetkililerden de beklemekteyim. Ben bu işi yaparken meslek edindim ve mesleğimi kaybetmek istemiyorum. Daimiliğini ve sürekliliğimizi istiyoruz. Bizler geçici kahramanlar olmak istemiyoruz. Süreklilik istiyoruz biz 80 kişilik TYP kapsamında çalışmakta olan arkadaşlarımızla işimizi kaybetmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gün geldi vatandaşa ilaç götürebilmek için yollarda kaldık”

Zorlu bir süreç yaşadıklarını kaydeden Emeç: “Bu zorlu süreci doktor ve hemşirelerimiz kadar bizler de çok zor atlattık. Gün geldi evlerimizden haftalarca uzak durduk, gün geldi sevdiklerimizden. Gün geldi vatandaşa ilaç götürebilmek için yollarda kaldık ama kimseden ne ek ücret ne de fazla bir maaş istedik. Başlarken biliyorduk bir gün sonlanacak bu işimiz. Fakat bizler de yaptığımız bu büyük fedakârlığa karşılık olarak TYP süreklilik talep ediyoruz. Diyarbakır'da 80 kişilik filyasyonda çalışan şoförleriz, biz bu işin gizli kahramanlarıyız. Sizden ricam hepimizin daimi olmasını istiyoruz” dedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum