Diyarbakır’da açığa alınan hâkimin dosyası kabarık çıktı!

Diyarbakır’da açığa alınan hâkimin dosyası kabarık çıktı!
Diyarbakır’da, rüşvet karşılığı ömür boyu hapis cezası alan sanığı tahliye ettiği iddiasıyla açığa alınan Ağır Ceza Hâkiminin tartışmalı bir karar daha verdiği ortaya çıktı.

Murat Özbilek

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, rüşvet karşılığı ömür boyu hapis cezası alan sanığı tahliye ettiği iddiasıyla açığa alınan Ağır Ceza Hâkiminin tartışmalı bir karar daha verdiği ortaya çıktı. Aynı mahkemenin, bazı davalarda benzer kara verdiği belirlendi. Müfettişler, 6. Ağır Ceza’nın verdiği kararları mercek altına aldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 27 yıl önce yargılanan G.A adlı kadın, “Devletin Egemenliği Altında Bulunan Topraklardan Bir Kısmını Devlet İdaresinden Ayırmaya Çalışmak” suçundan ömür boyu hapse mahkûm edildi. 1996 yılından beri cezaevinde bulunan G.A’nın avukatı geçtiğimiz Nisan ayında mahkemeye başvurarak, müvekkilinin yeniden yargılanmasını ve infazın durdurulmasını talep etti. Bu talep 5. Ağır Ceza mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin kararı ikinci kez ret etmesi üzerine G.A’nın avukatı bu ek karara karşı bir üst mahkemeye taşıdı. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Mayıs 2022 tarihli kararı ile G.A’nın infazını durdurarak tahliyesine karar verdi. Bir ihbarı değerlendiren Başsavcılık tahliyeyi durdurdu.

Beklenmedik tahliye kararı için 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.T.’ye tam 7 milyon TL rüşvet verildiği iddia edildi. Mahkeme için gelen ihbarı değerlendiren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı durumu Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bildirdi. Kurul, hakim S.T.’nin tedbiren üç ay süreyle görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Benzer kararlar verdi

Bu gelişmenin ardından HSK, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin son aylardaki tüm dosyalarını mercek altına aldı. Diyarbakır’a gelen HSK müfettişlerinin incelemesi devam ederken, aynı mahkemenin benzer bir tahliye kararı verdiği belirlendi.

Dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, mahkemenin tepki çeken kararına itiraz etmiş, ancak mahkeme kararında ısrar etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.