VİDEO - Diyarbakır’da artan maliyetlere rağmen inşaat durmuyor!

VİDEO - Diyarbakır’da artan maliyetlere rağmen inşaat durmuyor!
Artan maliyet artışlarına rağmen Diyarbakır’da inşaat sektörü tam hız devam ediyor. DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, “Diyarbakır’da projeler devam ediyor. Bunu bilime, matematiğe uyduramıyoruz” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da kiralar asgari ücreti geçti. Ev fiyatları ise 4 bin liranın üstüne çıktı. Müteahhitlerin tümü, çimento, cam ve demir fiyatındaki artıştan şikâyetçi. Ancak, kentin bazı bölgelerinde halen inşaatlar devam ediyor. Sur bölgesinin bir kısmının da imara açılmasıyla, kentte ‘zamlara inat’ yeni binaların yükselmesi bekleniyor.

Yüzde 400 zam

Bu durumu Tigris Haber’e değerlendiren Diyarbakır Müteahhitler Derneği (DİMDER) Başkanı Aziz Elaldı, “Geçen yıl ortalama 800-900 bin lira olan daireler bu yıl 4 milyonu buldu. Bu maliyet artışlarından dolayı, daire fiyatları da zam yedi. Ancak malzeme kadar zam yemedi. Malzemeler, yüzde 500 arttı. Ama inşaat firmaları bu kadar zam yapamadı. Bu şekilde devam etmesi halinde her gün yeni bir zam daha gelecek” dedi.

‘Zararlı çıkacaklar’

Elaldı, artan maliyetlerden dolayı, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlerde, yeni projelerin durduğunu, ancak Diyarbakır’da durumun tam tersi olduğunu söyledi. İnşaat malzeme fiyatları arttıkça Diyarbakır’da yeni binaların yükselmeye başladığına dikkat çeken Elaldı, şunları söyledi: “Diyarbakır’ın özel bir yapısı var. İnşaat sektörü durmadı. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul, İzmir ama buralarda sektörde durgunluk var. Projeler durdu. Ama Diyarbakır’da durmadı. Projeler devam ediyor. Bu durumu, bilime, matematiğe uyduramıyoruz. Halen bile proje üretilip satılıyor. Üretici firmaların ciddi zararları olmasına rağmen bu yapılıyor. Diyarbakır’da sermaye ile üretici sürekli el değiştiriyor. Eski firmalar yok. 2-3 yılda bir firma değişiyor. Bu krizden zararlı çıkacak kesim çok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum