Diyarbakır’da Bayram namazı kılındı

Diyarbakır’da Bayram namazı kılındı
Diyarbakır’da vatandaşlar, Ramazan bayramı namazı için camilere akın etti. Saat: 06.10’da kılınan namaz için kentin çeşitli yerlerindeki camileri hınca hınç dolduran vatandaşlar, namazın ardından bayramlaştı.

Haber: Sait BAYRAM Foto: Şeyhmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş merkezli depremin etkilendiği illerden biri olan Diyarbakır'da halk, bayram namazını kılmak için sabah namazından sonra camilere akın etmeye başladı.
Diyarbakır merkez ilçelerindeki tarihi ve diğer camilere akın eden vatandaşlar, saat: 06.10’da kılınan namaz ve okunan hutbenin ardından bayramlaştı.

70157212-0892-40eb-8ccd-bc2152c27b12.jpegBayram namazı sonrası cami imamları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı hutbesini okudu.
Bayram hutbesinde şöyle denildi:
“Oruçlarımız, namazlarımız, hatimlerimiz, fitre ve zekâtlarımızla kulluğun hazzına erdiğimiz bir Ramazan’ı daha geride bırakmanın hüznü içindeyiz. Aynı zamanda huzur, neşe ve dayanışma günleri olan bayram sabahına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizleri Ramazan Bayramı’na ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bayramların kıymetini bizlere öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya, aline, ashabına salat ve selam olsun. Bu kutlu mabedin kubbesi altında omuz omuza saf tutan kıymetli kardeşlerim, bayramımız mübarek olsun.

a983f457-8417-4bbf-88f8-df85bf9fe226.jpeg
Bayramlar; ülkeleri, dilleri ve renkleri farklı olsa da inançları ve idealleri bir olan müminler arasında sevgi ve muhabbetin coştuğu günlerdir. İslam’ın çatısı altında aynı kıbleye yönelen Müslümanların birlik ve beraberliğinin zirve yaptığı vakitlerdir. Bayramlar; iyiliklerimizle insanların gönlünü aldığımız, maddi ve manevi yardımlarımızla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdüğümüz zamanlardır.
Tekbirlerle, salât-u selamlarla ve gönülden yakarışlarla ellerimiz ve kalplerimiz birleştiğinde bayramımız bayram olur. Ailemize karşı güler yüzlü olursak, anne ve babamızın hayır duasını alırsak, akraba ve komşularımızın gönlünü yaparsak bayramımız bayram olur.
Bir yetimin, bir öksüzün başını okşarsak, çocukların ışıl ışıl gözlerini hediyelerimizle güldürürsek bayramımız bayram olur. Rahmet ve merhamet vesilesi yaşlılarımızı, şifa bekleyen hastalarımızı bayramın sevincine ortak edersek bayramımız bayram olur.
Dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kardeşlik bağlarımızı güçlü kılarsak bayramımız bayram olur. Gönlümüzden kin ve nefreti atıp af ve bağışlama yolunu tutarsak bayramımız bayram olur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.