Diyarbakır'da belediyeye gelen HDP'lilere polis müdahalesi

Diyarbakır'da belediyeye gelen HDP'lilere polis müdahalesi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti

Aralarında avukatların da bulunduğu birçok kişi müdahaleden etkilendi. Belediye binasına yürüyen HDP Milletvekilleri de polis tarafından engellendi.

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün belediye binası önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Polisler basın açıklaması yapmak isteyenlere tazyikli su sıktı. Grubun içerisinde yer alan bir kişinin aldığı darbelerden dolayı burnu kırıldı. Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar da darp edildi.

Basın açıklamasına izin yok

HDP Diyarbakır İl Örgütü, kayyım atamasının ardından bugün saat 13.00’te belediye binası önünde toplanma çağrısı yaptı. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP Milletvekilleri ile beraberindeki kitle ayrı ayrı yollardan belediye binası önüne yürümek istedi. Belediye binası önüne gelen ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis tazyikli su sıktı. Bunun üzerine kalabalık, belediyenin karşısında yer alan bir kahvehanede beklemeye başladı. Polisler kahvehanede beklenilmesine izin de vermedi. Basın açıklamasına katılan bir kişi ise polisler tarafından darp edildi.

Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar da polisler tarafından darp edildi. Saldırının ardından Diyarbakır Barosu eski Başkanı Ahmet Özmen tutanak tutulmasını istedi. Yenişehir ve Sur Belediyesi eşbaşkanları Lise caddesine gelince kalabalık yeniden toplandı. Polis belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu gruba yeniden tazyikli su sıktı. Belediyenin önüne gelmek isteyen milletvekillerinin de Koşuyolu’nda geçişlerine izin verilmedi. Vekiller şu an Koşuyolu Parkı’nda beklemede.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.