Diyarbakır’da BESYO heyecanı yaşandı

Diyarbakır’da BESYO heyecanı yaşandı
Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavı’na 12’si özel gereksinimli olmak üzere 672 öğrenci katıldı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Sıcak hava koşullarına rağmen sınava yoğun ilgi gösterilirken veliler de salon dışında çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Diyarbakır, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından merkezi olarak gerçekleştirilen BESYO Özel Yetenek Sınavı kapsamında farklı kentlerden gelen öğrencileri ağırlayan, Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde cumartesi günü başlayan sınav, yarın sona erecek. Bölgeden ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen toplam 672 öğrencinin katıldığı sınavda, 12 özel gereksinimli öğrenci de ter döktü.

diyarbakirda-besyo-heyecani-yasandi-2.jpeg

REKTÖR ERONAT ÖĞRENCİLER VE VELİLERLE GÖRÜŞTÜ

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıraç Özerdem ile birlikte sınav alanını ziyaret ederek öğrenciler ve dışarıda bekleyen velilerle bir araya geldi. Sınavın sağlıklı koşullarda gerçekleştirilebilmesi için üniversite yönetimi olarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Rektör Eronat, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Eronat, sınavın adil, şeffaf ve objektif kriterler çerçevesinde yürütüldüğünü ifade ederek, “Sınava katılan tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum. Bizim görevimiz onlara sağlıklı ve huzurlu bir sınav ortamı yaratmaktır. Çok şükür tüm imkanları seferber ederek bunu yaptık. Hiçbir sorun olmadı. Adil ve şeffaf bir süreç işletiliyor” dedi.

Rektör Eronat, öğrencilerin sınav sürecinde eşit şartlarda değerlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Sınav sağlıklı koşullarda, adil ve objektif kriterlere göre yapılıyor. Hepsi bizim evlatlarımız, hepsine başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.