Diyarbakır'da bin öğretmen açığı var

Diyarbakır'da bin öğretmen açığı var
25 Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, kentteki derslik açığına ilişkin veri paylaştı.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Bugün 24 Kasım Öğretmen Günü. Pandemi nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da öğretmenler günü buruk kutlanıyor. 25 bin öğretmenin görev yaptığı kentte, yaklaşık bin öğretmen açığı bulunuyor. Eğitim-Sen,  Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde toplam bin 168 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine kısılama getirilirken, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’nin açıkladığı verilere göre, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde toplam bin 168 derslik ihtiyacı olduğu açıklandı. Derslik başına düşen öğrenci sayısının ise, 30 olduğu belirtildi. En çok öğrencinin olduğu ilçenin 87 bin 609 ile Bağlar olurken, en az öğrencinin olduğu ilçenin ise, 2 bin 488 ile Çüngüş olduğu belirtildi.

En çok öğretmen Bağlar’da var

En çok öğretmen sayısının olduğu ilçe 4 bin 170 ile yine Bağlar olurken, Kayapınar’da 4 bin 97, Yenişehir’de 3 bin 882 Sur’da ise, bin 418 öğretmen olduğuna yer verildi. Diyarbakır Merkez dahil olmak üzere 17 ilçede toplam bin 903 okul bulunurken, 15 bin 427 derslik sayısının olduğu, toplam 460 bin 399 öğrenci ve 26 bin 588 öğretmen olduğu belirtildi.  Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir İlçeleri’nde Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullarda Normal eğitime geçmek için toplam bin 168 derslik ihtiyacı olduğu öğrenildi.

Bin öğretmen açığı var

Bu arada, kentte yaşayan öğretmenlerin en çok ulaşım ve bürokratik konularda sıkıntı yaşadıkları belirtilirken, kentte yaklaşık bin öğretmene ihtiyaç duyduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.